Ajax lanceert derde shirt en volledige Reggae-kledinglijn

Ajax heeft vrijdagochtend het derde shirt van het seizoen 2021-2022 gelanceerd. Ajax brengt met dit shirt een ode aan het lied Three Little Birds van Reggae-legende Bob Marley. Het shirt bestaat uit de typische reggae kleuren zwart, geel, groen en rood. De logo’s van Adidas, Ajax en Ziggo zijn in het rood afgebeeld. De tekst Three Little Birds, het lied van Bob Marley wat sinds jaar en dag in de Johan Cruijff ArenA geregeld door de supporters gezongen wordt, is terug te vinden in de nek op de achterkant van het shirt. Ajax zal haar Europese uitwedstrijden in de Champions League in dit tenue aantreden.

Volgens De Telegraaf ging er aan het ontwerp van het shirt een jarenlange voorbereiding vooraf. De strepen van kledingsponsor Adidas op de schouders zijn in het groen, geel en rood. Net onder de kraag is een subtiele verwijzing naar het wereldberoemde lied zichtbaar in de vorm van drie kleine vogeltjes die rusten op de Amsterdamse Andreas kruisen. In tegenstelling tot het eerdere gelekte shirt heeft dit shirt een v-hals. Deze vrijdagochtend ontstond er direct een wachtrij om toegang te krijgen tot de webshop.

Ook op de sokken zijn de Amsterdamse Andreas kruisen prominent aanwezig. Het assortiment omvat naast het wedstrijdtenue een tracktop, een trainingsbroek, een sweater, een t-shirt en Samba-schoenen. Met strepen in het rood, geel en groen heeft het schoeisel ook het Ajax-embleem op de tong van de schoen en de drie kleine vogels op het Andreas kruis van Amsterdam op het hiellipje.

De liefde tussen Ajax en Bob Marley vindt zijn oorsprong in 2008, toen fans na een oefenduel met Cardiff City in het gastenvak moesten blijven zitten op advies van de stadionspeaker. Laatstgenoemde zette vervolgens het bekende Three Little Birds op, wat vervolgens niet meer verdween uit de Johan Cruijff ArenA. Bob Marley en zijn nummer werden in de armen gesloten door de Ajax-supporters onder het motto cause every little thing is gonna be alright!

Via een speciale video introduceren Ajax en Adidas de volledige Reggae kledinglijn die de club en de sponsor uitbrengen.

Related posts