Geruchten over terugkeer Eriksen naar Ajax laaien weer op na geslaagde medische keuring

De geruchten over een terugkeer van Christian Eriksen naar Ajax zijn weer opgelaaid. Journalist Kery maakt via zijn Twitter-kanaal melding van een hereniging in de Johan Cruijff ArenA. Volgens de journalist heeft Eriksen de medische tests bij Internazionale met goed gevolg doorstaan waardoor de Deense spelmaker dus goedkeuring heeft om weer te voetballen, maar wel met behoud van een defibrillator. Om die reden is een langer verblijf in Milaan in relatie tot topsport beoefenen uitgesloten. In Italië is het verboden te spelen met een defibrillator. In Nederland niet. Daley Blind speelt bijvoorbeeld ook met een defibrillator.

Eriksen zou nu bepaald hebben dat hij graag terug wil naar Ajax. Onlangs werd dat nog afgedaan als een gerucht. Telegraaf-journalist Mike Verweij bijvoorbeeld ontkende via zijn Twitter kanaal bijvoorbeeld dat er sprake zou zijn van een terugkeer van Eriksen.

Volgens Kenneth Pérez, voormalig speler van Ajax en tegenwoordig als analist in dienst bij ESPN, zou zijn oude club er verstandig aan doen om de terugkeer van de speler te onderzoeken. “Je kunt hem zonder al te veel concurrentie ophalen, want er zijn weinig landen waar hij mag voetballen. Inter moet zijn salaris betalen terwijl hij niet kan voetballen, dus de club zal het ook goed vinden. Ik denk er vooral aan dat hij weer lekker kan gaan voetballen. Een van de weinige landen waar dat kan, is Nederland”, zei hij bij het televisiekanaal.

Related posts