Mazraoui spreekt intentie uit: ‘Ik wil echt bij Ajax blijven’

Het contract van Noussair Mazraoui loopt volgende zomer af waardoor Ajax er veel aan gelegen is zijn contract te verlengen om te voorkomen dat de rechtsback dan transfervrij de ArenA uit loopt. Mazraoui geeft tegenover het Algemeen Dagblad aan spoedig zijn handtekening te gaan zetten onder een nieuw contract bij Ajax. ‘Ik wil ook echt bij Ajax blijven. Dat zei ik een paar weken geleden al en dat is nog steeds zo. Maar er is nog niets te melden, er staat nog niets zwart op wit’, aldus Mazraoui.

De afgelopen jaren stond Mazraoui aan de kant met diverse blessures. Het maakt dat de rechtsback zich naast het veld anders is gaan gedragen en meer inspanningen levert. ‘Ik blijf er bij dat die blessures vooral met pech te maken hadden, maar door beter als een prof te leven, kan je ze misschien een beetje voorkomen. Ik ben wat meer krachttrainingen gaan doen. Iedere dag wel bijna, soms maar 10 minuten. Ik let meer op mijn eten en slaap. Ik doe graag iets extra’s, want ik ben klaar met die blessures. Ik voel me weer goed. Ik maak mijn acties en ben hongerig. Ik ben er weer klaar voor en heb alle pech aan de kant gezet. Het verleden is het verleden. Ik moet verder en wil graag door. Niet meer achterom kijken, maar weer verder.’

Ook Erik ten Hag gaf na afloop van Ajax – NEC (5-0 winst) aan te hopen dat Mazraoui zijn contract snel gaat verlengen. Volgens Ten Hag kwamen de meerdere blessures van Mazraoui ook voort uit het feit dat zijn pupil zichzelf onvoldoende verzorgde. ‘Noussair is zo talentvol. Daar ligt het echt niet aan. Maar je bent niet twee keer negentig minuten in de week tijdens de wedstrijden prof. Er komt veel meer bij kijken. Hij moest ook zijn levensstijl veranderen. Neem nou zo’n Cristiano Ronaldo. Dat is een mooi voorbeeld. Die houdt het niet voor niets al zo lang vol’, zo besluit de Ajax-trainer.

Related posts