Live Ajax – NEC: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax begint het nieuwe seizoen vanavond met een thuiswedstrijd tegen NEC. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – NEC staat vandaag voor de 40ste keer op het programma en daarin wist Ajax 34 keer te winnen. De club uit Nijmegen won in competitieverband nog nooit in Amsterdam. Voor de beker wist NEC één keer voor een stunt te zorgen en won het in 1994 met 1-2 in stadion De Meer. De laatste ontmoeting tussen beide clubs was in 2016 en die wedstrijd won Ajax met 5-0 door drie doelpunten van Dolberg en treffers van Schöne en Traoré.

1103ajax-celta_dolberg_scho

Nijhuis aangesteld als arbiter
Bas Nijhuis is door de KNVB aangewezen als arbiter bij deze wedstrijd. Nijhuis zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Kleinjan en Diks terwijl Hensgens is aangesteld als vierde official. De VAR in Zeist is Laurens Gerrets.

Afscheid Lasse Schöne
Lasse Schöne keert zaterdagavond met NEC voor even terug in de Johan Cruijff Arena en dat is een uitgelezen moment om de Deen te bedanken voor zijn mooie periode bij Ajax. Rond de wedstrijd zal dat dan ook op gepaste wijze gaan gebeuren. Bedankt Lasse!!!

Ten Hag kan niet beschikken over Antony, Schuurs en Kudus
Erik ten Hag zal vanavond zonder Antony, Perr Schuurs en Mohammed Kudus beginnen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Antony sloot vrijdag weer aan bij de training nadat hij amper een week geleden olympisch kampioen werd met het Braziliaanse elftal. Perr Schuurs kampt nog steeds met een kuitblessure. De situatie van Mohammed Kudus noemt Ten Hag ‘heel teleurstellend’. ‘Hij maakte een heel goede indruk in de voorbereiding, maar traint nu al zo’n 2,5 week buiten de groep. Ik kan niet zeggen wanneer hij weer kan aansluiten. We hebben iedere keer hoop en dan valt het weer tegen. We zullen rustig moeten afwachten’.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Devyne Rensch, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Daley Blind, Steven Berghuis, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts