Ajax overklast promovendus NEC: 5-0

Ajax heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen NEC met 5-0 gewonnen en dat is een prima start van het nieuwe seizoen. De ploeg van Erik ten Hag begon tegen NEC ongekend voortvarend en stond binnen twintig minuten met 4-0 voor. Daarna nam Ajax gas terug en zo kwamen de Nijmeegse bezoekers er uiteindelijk redelijk genadig vanaf: 5-0.

Ajax begon zeer sterk aan de wedstrijd en al na zes minuten konden de supporters in de Johan Cruijff Arena juichen nadat Haller de 1-0 op het bord knalde. Daarna ging het snel met de doelpunten van Ajax want vier minuten later zorgde Mazraoui voor de 2-0. De enorme druk van Ajax leidde in de dertiende minuut tot een eigen doelpunt van Bart van Rooij, die de bal onbedoeld met zijn borst achter doelman Mattijs Branderhorst plaatste: 3-0. Ajax ging in moordend tempo door, want weer een paar minuten later besloot Tadic met de vierde goal binnen twintig minuten de bezoekers nog meer pijn te doen. De aanvoerder kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten, aarzelde geen seconde en haalde verwoestend uit. Nog voor de rust noteerde Tadic zijn tweede goal van de avond. De Serviër ging tegen NEC dus vrolijk verder met waar hij vorig seizoen gebleven was: goals maken en assists geven.

In de tweede helft nam Ajax iets gas terug en kreeg NEC wat meer adem maar gevaarlijk werden de bezoekers niet. Gravenberch kreeg nog een mooie kans op de 6-0 en ook Mazraoui was dichtbij de zesde goal maar die viel uiteindelijk niet. Al met al een prima start voor Ajax en als voorlopige koploper reist de ploeg volgende week af naar Enschede voor de uitwedstrijd tegen FC Twente.

Ajax – NEC 5-0 (5-0)

‘6 Haller 1-0
’10 Mazraoui 2-0
’15 Van Rooij 3-0 (ed)
’20 Tadic 4-0
’39 Tadic 5-0

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 32.000

Opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martinez (/58 Devyne Rensch), Daley Blind, Edson Alvarez (/76 Victor Jensen), Davy Klaassen (/76 Zakaria Labyad), Ryan Gravenberch, Steven Berghuis, Sebastien Haller, Dusan Tadic (/58 David Neres)

Opstelling NEC: Branderhorst, Van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani, Schone (/80 Vet), Bruijn (/66 Akman), Proper, Okita (/79 Bronkhorst), Duelund , Mattsson (/Barreto)

Related posts