Ajax hard onderuit in Johan Cruijff Schaal: 0-4

Ajax heeft zaterdagavond een forse nederlaag geleden tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De ploeg van trainer Roger Schmidt was in de strijd uiteindelijk met liefst 0-4 te sterk voor een Ajax wat lange tijd met tien man speelde na een rode kaart van Nico Tagliafico. 

Het duel in de Johan Cruijff Arena was nog geen twee minuten oud toen Noni Madueke de lont al in het kruitvat stak. De rechtsbuiten van PSV dribbelde naar binnen en passeerde Remko Pasveer (die de plaats innam van de licht geblesseerde Maarten Stekelenburg) met een droog schot in de korte hoek. Ajax leek daarna de gelijkmaker te scoren want de ploeg van Ten Hag was op dat moment de betere ploeg. Haller scoorde de 1-1 maar na het bekijken van de videobeelden bleek Tadic buitenspel te staan en werd het doelpunt afgekeurd. Nog in de eerste helft werden de problemen voor Ajax in de bij tij en wijle verhitte wedstrijd groter, toen Nicolás Tagliafico een duel met twee PSV’ers spijkerhard inging. Hij kreeg rood van scheidsrechter Björn Kuipers, die de laatste wedstrijd uit zijn imposante loopbaan floot.

Met Devyne Rensch als vervanger van Davy Klaassen, en later ook nog David Neres voor Haller, ging Ajax na rust op jacht naar de aansluitingstreffer. Noussair Mazraoui kreeg nog een aardige schietkans, maar de Marokkaan raakte de bal niet vol. Ajax wist zich uiteindelijk geen raad met de man meer (minder) situatie en PSV speelde dat eigenlijk prima uit. Op de inzet van invaller Yorbe Vertessen, na een een-tweetje met Cody Gakpo, had Pasveer geen antwoord. En dat gold ook voor het schot van Mario Götze, die in de voorlaatste minuut met een mooi schot de 0-4 op het scorebord zette. Waar Erik ten Hag vooraf al sprak dat Ajax nog maar op zestig/zeventig procent van zijn kunnen zit werd dus even duidelijk gemaakt en daar is na zaterdagavond geen woord aan gelogen.

Ajax – PSV 0-4

‘2 Madueke 0-1
’29 Madueke 0-2
’76 Vertessen 0-3
’89 Gotze 0-4

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 25.000

Gele kaarten: Klaassen (Ajax), Zahavi,. Teze (PSV)
Rode kaarten: Tagliafico (Ajax)

Opstelling Ajax: Pasveer, Mazraoui, Timber, Martínez, (/86 Magallan), Tagliafico; Gravenberch, Klaassen, (/46 Rensch), Blind, (/74 Ekkelnkamp), Berghuis, (/74 Danilo), Haller, (/62 Neres), Tadic.

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, (/46 Teze), Ramalho, Boscagli, Max. (/81 Oppegard), Sangaré, (/61 Propper), Götze, Van Ginkel; Madueke, (/73 Obispo), Zahavi, (/46 Vertessen), Gakpo

Related posts