Live Ajax – PSV: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zaterdagavond als landskampioen en bekerwinnaar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, waardoor de nummer twee van afgelopen seizoen mag opdraven als tegenstander en dat is PSV. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
De Johan Cruijff Schaal is de prijs die de winnaar van de jaarlijkse voetbalwedstrijd tussen de Nederlandse bekerwinnaar en de Nederlandse landskampioen bij de mannen krijgt. Tot 1996 stond deze titel bekend als de Nederlandse Supercup en PTT Telecom Cup. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en vond tot 2016 plaats in de Amsterdam Arena en vanaf 2017 in het stadion van de landskampioen, een week voorafgaand aan de start van het nieuwe Nederlandse voetbalseizoen. PSV won de Supercup tot nu toe het vaakst (11x), gevolgd door Ajax (9x) en Feyenoord (4x).

Kuipers aangesteld als arbiter
Björn Kuipers is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena is de laatste wedstrijd in de glansrijke carrière van Kuipers die zal worden bijgestaan door de assistent-arbiter Van Roekel en Zeinstra. Dennis Higler zal fungeren als vierde official en Pol van Boekel neemt de rol van VAR op zich. Ajax – PSV begint morgen om 20:00 uur.

Ajax zonder Stekelenburg, Schuurs, Labyad, Kudus en Antony
Erik ten Hag heeft op de persconferentie laten weten dat hij zaterdagavond een aantal spelers mist maar ook weer kan beschikken over twee belangrijke steunpilaren. ‘Stekelenburg laat deze wedstrijd schieten aangezien hij niet helemaal fit is en dat geldt ook voor Kudus en Labyad. Schuurs heeft last van een kuitblessure. Daarnaast is Antony nog actief op de Olympische Spelen’. Toch is er ook positief nieuws voor Ten Hag want Tagliafico, die de afgelopen week niet geheel okselfris was, is weer van de partij en ook de teruggekeerde Alvarez is inzetbaar. De Mexicaan was de afgelopen weken met zijn land actief op de Gold Cup.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts