Ajax wint eerste oefenduel van Leeds met 3-1

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd tegen Leeds United met 3-1 gewonnen. Op sportpark de Toekomst waren het de talenten die hun opwachting mochten maken. Met John Heitinga en Mitchell van der Gaag op de bank en omder toeziend oog van Erik ten Hag leefden de Ajacieden zich uit en mocht Leeds nog blij zijn met een 3-1 nederlaag.

Na 25 minuten stond Ajax op een 2-0 voorsprong door doelpunten van De Waal en Rasmussen en in het vervolg van de eerste helft regende het kansen voor de Ajacieden. Ajax wisselde in de rust liefst vijfmaal, maar van aanpassingsproblemen was geen sprake. Sterker nog, Hlynsson – één van de verse krachten – schoot in de 49e minuut met een droge schuiver de 3-0 tegen de touwen. Daarna liet Ajax de tegenstander iets meer opkomen, kreeg Leeds twee kansen, maar was het Rasmussen die liet zien waarom hij een nieuw contract heeft ondertekend. De Deen stoomde een kleine dertig meter op en schoot met zijn linker bijna de 4-0 binnen maar de bal spatte uiteen op de lat. Nadat Hillen in de slotfase nog een overtreding maakte kreeg Leeds een strafschop waarbij Dean uiteindelijk zorgde voor een 3-1 eindstand. Vanavond om 20:15 strijden beide hoofdmachten tegen elkaar in de Johan Cruijff Arena.

Opstelling Ajax: Gorter, Regeer, (46. Van Gelderen), Magallán (46. Llansana), Hillen, Salah-Eddine (60. Salah-Eddine), Fitz-Jim, Ekkelenkamp (46. Warmerdam), Jensen (46. Hlynsson), Rasmussen (67. Gibson-Jah), De Waal (76. Musampa), Martha (46. Giovanni)