Ajax sluit oefenreeks af met 4-0 overwinning op Leeds United

Ajax heeft de reeks oefenwedstrijden afgesloten met een klinkende 4-0 overwinning op Leeds United, en daarmee vertrouwen getankt in aanloop naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Het mooiste doelpunt van de avond kwam van de voet van Ryan Gravenberch, die van circa 25 meter raak schoot. Op sportpark De Toekomst won een jonge Ajax-ploeg eerder op de dag ook al van de Premier League-club (3-1), die tevens overwegend jonge spelers liet aantreden.

Dat trainer Erik ten Hag al een paar keer had aangegeven dat zijn selectie nog niet op volle kracht is was vanaf het eerste fluitsignaal niet te merken. Ajax begon fel en drong de Engelse Premier League club terug op eigen helft. Davy Klaassen, waarvan we de felheid gewend zijn, mocht al na twee minuten het openingsdoelpunt scoren. Perr Schuurs stoomde daarna op door de as van het veld en zocht de combinatie met Dusan Tadic die de bal perfect kaatste op Schuurs. De verdediger leek de bal te ver voor zich uit te spelen maar zijn ietwat wilde aanname corrigeerde hij met een fraai lobje over doelman Ilan Meslier: 2-0. Vlak voor rust viel het mooiste doelpunt van de avond want Ryan Gravenberch besloot om maar eens de bal van 25 meter achter de doelman van Leeds te knallen en dat zorgde voor een heerlijke sfeer in de Johan Cruijff Arena. Na een klein uur spelen kreeg Leeds zijn grootste kans van de wedstrijd. Een schot van Dallas werd gekeerd door Pasveer, maar belandde daarna voor de voeten van Bamford. De spits had de hoek voor het uitkiezen, maar mikte op de paal. Even later wisselde Ten Hag opnieuw meermaals: ditmaal maakten Youri Baas, Lisandro Magallán en Jurgen Ekkelenkamp hun entree. In de 85ste minuut kwam het slotakkoord van Ajax. Danilo speelde zich prima vrij en schoot de 4-0 tegen de touwen. Hiermee sluit Ajax de oefenreeks af en zal het zaterdagavond de kans krijgen om de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen te slepen als PSV op bezoek komt in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Opstelling Ajax: Pasveer, Mazraoui (75, Regeer), Schuurs (46. Timber), Martínez (61. Magallán), Blind (60. Baas), Gravenberch (68. Jensen), Taylor (83. Llansana), Klaassen (60. Ekkelenkamp), Berghuis (46. Neres), Haller (68. Martha), Tadic (68. Danilo)

 

Related posts