Ajax sluit trainingsweek Oostenrijk af met gelijkspel tegen Leipzig; 1-1

Ajax heeft de trainingsweek in Oostenrijk afgesloten met een gelijkspel tegen RB Leipzig. De wedstrijd werd natuurlijk overschaduwd door het vreselijke bericht van het overlijden van Noah Gesser. Vooraf werd er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Gesser gehouden. Ook speelden de Ajacieden met rouwbanden.

In Grodig wist Dusan Tadic al na vier minuten de score te openen maar RB Leipzig kwam daarna beter in de wedstrijd. Vlak voor rust kreeg Sørloth de kans op de gelijkmaker maar zijn kopbal ging over. Direct na rust maakten vier verse krachten hun opwachting: Perr Schuurs, Devyne Rensch, Victor Jensen en David Neres. Het was echter Leipzig wat langszij kwam want na een snelle omschakeling wist Nkunku de bal achter Stekelenburg te werken. In het verdere verloop gebeurde er niet veel meer. De Duitsers hadden iets meer overwicht maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-1. De oefencampagne wordt woensdag afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Leeds United in de Johan Cruijff Arena.

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Mazraoui (49. Baas), Timber (76. Magallán), Martínez (46. Schuurs), Tagliafico (46. Rensch), Gravenberch (62. Taylor), Blind (62. Ekkelenkamp), Klaassen (46. Jensen), Berghuis (62. Martha), Haller (46. Neres), Tadic