Ajax in oefenduel gelijk tegen Bayern Munchen; Officieus debuut Berghuis

Ajax heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen voortgezet met een gelijkspel bij Bayern München: 2-2. de Ajax-treffers kwamen op naam van Zakaria Labyad en Victor Jensen. Steven Berghuis debuteerde na ruim een uur spelen bij Ajax toen de uiteindelijke eindstand al op het scorebord stond.

Labyad zette Ajax al na 10 minuten op voorsprong. het voorbereidend werk was van Dusan Tadic en Sébastien Haller. Ajax kreeg daarna meerdere kansen om de voorsprong verder uit te bouwen maar verzuimde te scoren. Bayern wist wel het net te vinden. In de 40e minuut maakte Eric Maxim Choupo-Moting de 1-1 namens de Duitse kampioen.

Joshua Zirkzee leek Bayern op slag van rust zelfs op voorsprong te zetten. De Nederlandse spits, die de afwezige topschutter Robert Lewandowski verving, passeerde doelman Remko Pasveer en nam op 50 centimeter voor het lege doel vervolgens zoveel tijd, dat Perr Schuurs nog met een knappe sliding kon ingrijpen.

Na de hervatting kwam de formatie van de nieuwe trainer Julian Nagelsmann alsnog op 2-1. Tanguy Nianzou scoorde met het hoofd. Amper twee minuten later was het echter alweer gelijk. Victor Jensen passeerde Ulreich met een schot van buiten het strafschopgebied. Berghuis was nog dicht bij de 2-3, maar zag dat zijn inzet door Ulreich uit de hoek werd getikt.

Bayern Munchen – Ajax 2-2 (1-1)
10. Zakaria Labyad 0-1
40. Erix Maxim Choupo-Moting 1-1
48. Tanguy Nianzou 2-1
50. Victor Jensen 2-2

Opstelling Bayern München:
Ulreich; Stanisic, Nianzou, Upamecano; Sarr, Cuisance, Rhein, Omar Richards; Sieb, Zirkzee, Choupo-Moting

Opstelling Ajax:
Pasveer; Mazraoui (77.Regeer), Schuurs, Timber (46.Magallán), Rensch (46.Baas); Taylor (64.Blind), Gravenberch (46.Jensen), Labyad (77.Fitz-Jim); Neres (64.Berghuis), Haller (77.Martha), Tadic (85.Ekkelenkamp)

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Zeer goed moment van Per Schuurs en verder was het zoals het was en geen echte uitschieters.

Comments are closed.