Berghuis zag af van eigen percentage; Commissarissen Ajax en Feyenoord voorkwamen arbitragezaak

Steven Berghuis vertrekt van Feyenoord naar Ajax. Berghuis heeft afgezien van tien procent van de transfersom die Ajax naar Feyenoord overmaakt, aldus De Telegraaf. Die tegemoetkoming van de 29-jarige aanvaller heeft er mede voor gezorgd dat hij binnen afzienbare tijd, na de gebruikelijke medische keuring, een contract tot de zomer van 2025 bij de Amsterdamse club zal ondertekenen. De medische tests staan na de vakantie van Berghuis op het programma.

Volgens de dinsdageditie van De Telegraaf hebben de commissarissen van Feyenoord en Ajax ook een grote rol gespeeld om een arbitragezaak rond Berghuis te voorkomen. Beide partijen waren van mening dat een dergelijk scenario bij de fans olie op het vuur zou zijn, maar vooral omdat Ajax en Feyenoord ook de komende jaren in goede harmonie moeten kunnen samenwerken. Een mondeling akkoord tussen de aartsrivalen uit Amsterdam en Rotterdam was het resultaat.

De transfersom die Ajax voor Berghuis betaalt, kan middels bonussen oplopen tot 6,5 miljoen euro. Volgens Feyenoord is zo’n 5,5 miljoen euro gegarandeerd. ‘Daarbovenop kunnen extra bonussen komen als Ajax ver reikt in de Champions League’, schrijft De Telegraaf. Feyenoord heeft ook een doorverkooppercentage bedongen in de transfer.

Related posts