Ajax wint met 4-1 van SC Paderborn’07

Ajax heeft het trainingskamp in De Lutte afgesloten met een 4-1 overwinning op SC Paderborn’07. Haller, Collins (e.d.) Danilo en Labyad waren verantwoordelijk voor de treffers van Ajax terwijl Hünemeier doelman Jay Gorter wist te verslaan. 

Erik ten Hag liet bij Ziggo Sport weten wat hij van zijn manschappen verwacht: ‘Het gaat in de voorbereiding om de uitvoering. Je moet ze toewerken naar fit worden. Ik wil in ieder geval de dingen zien waar we aan gewerkt hebben. Bijvoorbeeld het hoge druk zetten en het vinden van ruimtes in de opbouw’. Dat de spelers de opdracht begrepen bleek vanaf het eerste fluitsignaal want waar tegen Quick’20 de scherpte nogal eens ontbrak begon Ajax fel aan de wedstrijd. Dusan Tadic liet gelijk zijn klasse weer even zien en met een bekeken boogballetje bediende hij Haller die al snel voor de 1-0 zorgde. Na 38 minuten viel de 2-0. Opnieuw was het Tadic die ditmaal Kudus slim wegstuurde. De inzet van Kudus werd nog aangeraakt door Collins en de 2-0 was een feit. In de tweede helft bracht Ten Hag acht nieuwe spelers in het veld waaronder Danilo. De teruggekeerde Braziliaan schoot van buiten de zestien de bal prachtig in de kruising. Paderborn deed daarna iets terug via Uwe Hünemeier, die Lisandro Magallan aftroefde in de lucht na een hoekschop. De 4-1 volgde uit een strafschop nadat Danilo was gevloerd in de zestien. Labyad probeerde het met een Panenka maar de doelman wist de bal net met de voet te keren. Echter scoorde Labyad in tweede instantie wel en besloot Ajax de trainingsweek met een 4-1 overwinning. Ajax speelt vrijdag zijn volgende oefenwedstrijd. Dan is Anderlecht de tegenstander.

Ajax – Paderborn 4-1 (2-0)
16. Haller 1-0
37. Collins 2-0 (e.d)
57. Danilo 3-0
66. Hünemeier 3-1
78. Labyad 4-1 (pen)

Opstelling Ajax eerste helft: Gorter, Mazraoui, Magallán, Schuurs, Baas, Taylor, Kudus, Jensen, Neres, Haller, Tadic.

Opstelling Ajax tweede helft: Gorter, Regeer, Magallán (70. Hillen), Schuurs, Salah-Eddine, Fitz-Jim, Ekkelenkamp, Labyad, Martha, Danilo, Rasmussen.

 

Related posts