Ook komend seizoen vijf wissels per wedstrijd

Clubs in het betaalde voetbal in Nederland mogen ook in het komend seizoen vijf wissels per wedstrijd doorvoeren, zo maakt de KNVB dinsdagmiddag bekend. De voetbalbond gaat daarin mee in het besluit van de internationale spelregelcommissie IFAB. In het afgelopen drukke ‘coronaseizoen’ waren vijf wissels al toegestaan om op die manier de voetballers te ontlasten.

Omdat er op dit moment nog veel onzekerheden zijn met betrekking tot het verloop van het coronavirus en de gevolgen die dit heeft voor de competities, werd door medici aanbevolen om ook komend seizoen vijf wissels aan te houden.

De Eredivisie CV, de CED en alle technisch directeuren van de Nederlandse betaald voetbalorganisaties zijn volgens de KNVB positief zijn over dit besluit. De speeldagenkalender zit opnieuw voller dan eerdere jaren, met slechts één vrije midweek in het najaar en één in het voorjaar, een kortere winterstop en een extra interlandperiode in januari. Zo’n tien andere Europese landen maken ook gebruik van de mogelijkheid tot vijf keer wisselen.

Related posts