Ajax speelt gelijk tegen Quick’20: 1-1

Ajax heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen Quick’20 met 1-1 gelijkgespeeld en dat mag best opmerkelijk worden genoemd ondanks dat er veel spelers van Jong Ajax hun opwachting mochten maken. Mohammed Kudus opende vlak voor rust de score maar de thuisploeg kwam in de tweede helft langszij dankzij Wevers.

Na een kwartier spelen in de eerste helft lag de wedstrijd een paar minuten stil vanwege een blessurebehandeling bij Enric Llansana die vervelend in botsing kwam met Jay Gorter. Na een korte behandeling verliet Llansana per brancard het veld. Ajax begon daarna de druk wat op te voeren maar tot echt gevaarlijke kansen kwam het niet. Vlak voor rust viel dan toch de 0-1 aangezien Kudus de bal in de zestien voor zijn voeten kreeg en niet aarzelde en de bal hard in het doel schoot. In de tweede helft bracht Ten Hag een bijna compleet ander elftal in het veld en bleef alleen Regeer staan. Het spelbeeld veranderde echter niet veel. Ajax speelde in een te laag tempo en kwam niet echt tot grote kansen. De thuisploeg rook dat er wellicht meer mogelijk was en dat gebeurde tien minuten voor tijd. Issy Wevers schoot na een knappe counter van Quick’20 de bal achter doelman Remko Pasveer. Zaterdag volgt er nog een oefenduel in Oldenzaal. Het Duitse SC Paderborn 07 is dan de tegenstander. Die wedstrijd begint om 12:00 uur.

Opstelling Ajax: Gorter (46. Pasveer), Regeer, Llansana (20. Hillen / 46. Mazraoui), Magallan (46. Schuurs), Baas (46. Salah-Eddine), Fitz-Jim (46. Jensen), Taylor (46. Ekkelenkamp), Kudus (46. Hlynsson), Neres (46. Van Axel Dongen / 73. Martha), Danilo (46. Haller), Tadic (46. Labyad)

 

Related posts