‘Scherpen bijna keeper Brighton & Hove Albion’

Kjell Scherpen staat eindelijk op het punt zijn transfer naar Brighton & Hove Albion af te ronden, die al sinds eind mei in de lucht hing. Dat meldt zowel De Telegraaf als Voetbal International vandaag. Scherpen reist niet met Ajax mee naar het trainingskamp in De Lutte.

In mei wilde de Premier League-club vijf miljoen euro betalen, maar daarmee nam Marc Overmars geen genoegen. Wat de Engelsen nu bereid zijn te betalen, is niet bekend. Scherpen kwam afgelopen jaar tot twee duels in de Eredivisie, één wedstrijd in de Europa League en TOTO KNVB-beker en vijftien optredens in de Keuken Kampioen Divisie.

Scherpen heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2023, maar mocht uitkijken naar een andere club. Aanvankelijk zou het om een verhuurperiode gaan, maar de interesse vanuit Engeland zorgt voor een verkoop. Met Remko Pasveer (Vitesse) en Jay Gorter (Go Ahead Eagles) haalde Ajax deze zomer al twee nieuwe doelmannen.

Related posts