Ajax wint eerste oefenwedstrijd met 6-0 van HFC

Ajax heeft zaterdagmiddag de besloten oefenwedstrijd tegen de Koninklijke HFC met 6-0 gewonnen. De internationals ontbraken nog waardoor Erik ten Hag koos voor de groep waar hij sinds eind juni mee in training is. David Neres schoot met scherp en produceerde binnen vier minuten een hattrick. 

HFC gaf vanaf het eerste fluitsignaal aardig tegenstand tegen voornamelijk Jong Ajax maar na negentien minuten liet David Neres zich gelden. Binnen vier minuten scoorde de Braziliaan een hattrick waardoor Ajax op een 3-0 voorsprong kwam. Nog geen minuut later scoorde Taylor de 4-0 en de teruggekeerde Danilo prikt vlak voor rust de 5-0 binnen. Erik ten Hag koos in de tweede helft voor een compleet ander elftal. Alleen Enric Llansana en Kenneth Taylor bleven staan en de 6-0 stond al snel op het scorebord. Kristian Hlynsson kopte fraai raak. Een kwartiertje voor tijd kreeg Ajax nog wel een dubbele kans via Ar’jany Martha en Amourricho van Axel Dongen maar uiteindelijk bleef het bij 6-0. Maandag reist Ajax af naar De Lutte voor een trainingskamp. Een dag later volgt de oefenwedstrijd tegen Quick’20 uit Oldenzaal. Dat duel begint om 18.00 uur is en is te volgen via ESPN.

Opstelling Ajax: Pasveer (46. Gorter), Mazraoui (46. Van Gelderen), Llansana (73. Douglas), Magallan (46. Hillen), Baas (46. Salah Eddine), Fitz-Jim (46. Regeer), Taylor (68. De Waal), Labyad (46. Hlynsson), Neres (46. Martha), Danilo (46. Rasmussen), Ünüvar (46. Van Axel Dongen)

 

Related posts