‘Traoré op weg naar Shakhtar Donetsk; Persoonlijk al akkoord’

Lassina Traoré zet zijn carrière hoogst waarschijnlijk voort bij Shakhtar Donetsk, zo meldt De Telegraaf. De 20-jarige spits van Ajax kan in Oekraïne een meerjarig contract tekenen. Zijn zaakwaarnemers; Daan Kramp en Revien Kanhai van Forza Sports Group, zijn gesignaleerd in Kiev en bereikten de afgelopen dagen op hoofdlijnen een akkoord over de persoonlijke verbintenis van de spits. „Het klopt dat we daar zijn geweest en heel goede gesprekken met Shakhtar hebben gevoerd”, laat Kramp desgevraagd weten.

Er gaan al berichten rond dat Ajax en Shakhtar ook al overeenstemming hebben bereikt over de hoogte van de transfersom van ongeveer 10 miljoen euro, Kramp wil dat niet bevestigen. „We zijn nu druk bezig om al het papierwerk in orde te maken. Maar de plannen die de club en met name de trainer met Lassina heeft, zijn zeer positief. Lassina moet via Shakhtar stappen gaan maken richting de internationale top.” Fernandinho en Willian gingen hem wat dat betreft voor. Traoré kiest onder meer vanwege het goede verhaal van Roberto de Zerbi voor Shakhtar. De voormalige trainer van Sassuolo ziet in hem de eerste spits.

Traore kende een redelijk goede eerste seizoenhelft waarin hij mede door zijn goede spel in de Champions League bij Atalanta de interesse wekte, waaronder die van diverse Italiaanse clubs. Mede door een blessure kwam hij in de tweede seizoenhelft niet of nauwelijks meer in de plannen van Erik ten Hag voor die koos voor de aangetrokken Haller en Brobbey.

Related posts