‘Onana heeft zijn verhaal goed kunnen overbrengen bij het CAS’

Andre Onana heeft woensdagochtend tijdens een vier uur durende online zitting zijn verhaal kunnen doen tegenover drie arbiters van het Court of Arbitration for Sport (CAS), zo meldt Ajax via de officiële website. De doelman is daarbij bijgestaan door zijn advocaten en door Ajax.

Onana werd eind 2020 positief bevonden op het gebruik van het verboden middel furosemide. De Kameroener voelde zich niet lekker en zag, naar eigen zeggen, de plaspil van zijn zwangere vrouw aan voor een aspirine. Onana werd vervolgens geschorst voor een jaar, een straf die inging op 4 februari.

‘Onana heeft zijn verhaal goed kunnen overbrengen en de arbiters hebben ruim de tijd genomen om naar het verhaal van hem te luisteren. Hij heeft het CAS gevraagd hem geen straf op te leggen, dan wel een aanzienlijk kortere straf dan de opgelegde twaalf maanden’, aldus Ajax.

In de periode van zijn schorsing mag Onana aan geen enkele sportactiviteit deelnemen en moet hij zelf in zijn trainingen voorzien. Hij heeft volgens Ajax duidelijk kunnen maken dat hem dat zwaar valt.

Het standpunt van UEFA bleek ook tijdens de zitting onveranderd. De Europese voetbalbond wil dat het CAS vasthoudt aan de twaalf maanden schorsing. Het is nog niet bekend wanneer het CAS uitspraak doet.

Zie ook:
Zaak-Onana: vrijspraak onwaarschijnlijk, vertrek naar Arsenal aanstaande

Related posts