Cillessen moet EK missen; Basisplaats in Oranje lonkt voor Stekelenburg die rugnummer 1 krijgt

Jasper Cillessen mist het EK. Cillessen testte vorige week positief op een PCR-test en ging zodoende in zelfisolatie. Bondscoach Frank de Boer heeft Cillessen dinsdagochtend laten weten dat hij de keeper niet kan opnemen in de definitieve selectielijst voor het EK. Die lijst moest vandaag (dinsdag) worden ingeleverd bij de UEFA. De Boer heeft Marco Bizot, die al mee is naar het trainingskamp in Portugal, alsnog opgenomen in zijn definitieve selectie. Voor Maarten Stekelenburg lonkt nu nog nadrukkelijker een basisplaats. Naast Stekelenburg en Bizot is ook Tim Krul opgeroepen door De Boer.

‘We weten niet hoelang het gaat duren tot dat hij weer honderd procent fit is. Ik wil wat dat betreft geen risico nemen. We staan aan de vooravond van een EK en ik wil zekerheid. Hoe naar ik het ook voor Jasper vind.’

Stekelenburg heeft rugnummer 1 toegewezen gekregen. Dat zou er mogelijk op kunnen duiden dat bondscoach Frank de Boer in hem zijn eerste keeper ziet.

Related posts