Zaak Onana dient op 2 juni bij het CAS

De zaak van Andre Onana dient op 2 juni bij het CAS. De Ajax-doelman kreeg in februari een schorsing van 12 maanden opgelegd, vanwege het gebruik van een verboden middel. Onana en Ajax claimden echter dat de doelman in plaats van paracetamol per ongeluk een pilletje had gepakt dat bedoeld was voor zijn zwangere vrouw. Met dat argument werd een beroep gestart tegen de schorsing en die zaak daarover dient dus op 2 juni.

Hoe het uitpakt is onvoorspelbaar. De schorsing van Onana kan blijven staan of worden ingekort maar het is ook mogelijk dat het CAS de straf verlengd. Onana weigerde zijn contract vooralsnog te verlengen. Ajax anticipeerde daarop door het contract van Maarten Stekelenburg te verlengen met een seizoen en Remko Pasveer transfervrij weg te plukken bij Vitesse. De meest logische optie is dat Ajax Onana deze zomer gaat verkopen. Vrijspraak zou daarbij enorm helpen, want de doelman kan dan na de zomer meteen aan de bak bij een nieuwe club.

Related posts