Ajax sluit seizoen in stijl af met 1-3 overwinning op Vitesse

Ajax heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Vitesse met 1-3 gewonnen en daarmee ook de grens van honderd doelpunten overschreden. Sebastien Haller scoorde al vroeg in de wedstrijd de 100ste treffer. Ajax voerde het seizoenstotaal daarmee op tot 88 punten, het hoogste aantal voor een club in de Eredivisie in deze eeuw.

Ajax moest het zondag in Arnhem zonder Davy Klaassen doen want de middenvelder had afgelopen donderdag tegen VVV Venlo een blessure opgelopen en was niet volledig hersteld. Erik ten Hag gaf daardoor Jurgen Ekkelenkamp een basisplaats in het Gelredome. Het duurde slechts elf minuten en toen lag het 100ste doelpunt van Ajax in het net. Na knap voorbereidend werk van Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch tekende Sébastien Haller voor de historische goal. Vitesse had geen antwoord op het spel van de Ajacieden en op slag van rust verdubbelde Antony de voorsprong. Toch kwam Vitesse nog terug en het was Loïs Openda die zowel Perr Schuurs als Maarten Stekelenburg te slim af was. In de tweede helft geloofden beide partijen het wel. Ajax was de bovenliggende partij en Vitesse kon het de Ajacieden zoals eerder dit seizoen niet echt moeilijk maken. Een kwartier voor tijd viel uiteindelijk de 1-3. Perr Schuurs verlengde een corner achter zijn standbeen, waarna Martínez binnen kon werken. Voor de Argentijn was het zijn derde doelpunt van het seizoen en zijn eerste sinds oktober. Het is de veertiende keer dat Ajax in één seizoen honderd treffers weet te maken in de Eredivisie. De laatste keer was in het seizoen 2018/2019, toen de ploeg van trainer Erik ten Hag in 34 wedstrijden liefst 119 scoorde.

Vitesse – Ajax 1-3 (1-2)
’12 Haller 0-1
’43 Antony 0-2
’44 Openda 1-2
’73 Martinez 1-3

Scheidsrechter: Gözübüyük
Gele kaarten: Hajek (Vitesse), Antony, Neres (Ajax)

Opstelling Vitesse: Pasveer; Dasa, Doekhi, Bazoer, (/62 Toure), Hajek, Wittek; (/90 Manhoef), Tronstad, Huisman, (/62 Bruns), Hernández; (/62 Darfalou), Openda, Gong (/62 Broja)

Opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Jurrien Timber, Perr Schuurs, Lisandro Martinez, Devyne Rensch, (/77 Sean Klaiber), Jurgen Ekkelenkamp, Mohammed Kudus, (/84 Zakaria Labyad), Ryan Gravenberch, Antony, (/58 David Neres), Sebastien Haller, (/77 Brian Brobbey), Dusan Tadic (/85 Oussama Idrissi)

Related posts