Ajax laat Antony en Martinez niet vertrekken naar Olympische Spelen

Ajax heeft besloten dat Antony en Lisandro Martinez komende zomer niet afreizen naar de Olympische Spelen, zo heeft de club zondag bekendgemaakt. Mike Verweij van De Telegraaf weet te melden dat beide spelers door de Olympische Spelen een deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen zullen gaan missen en daar heeft Ajax geen zin in. De strijd om de olympische voetbaltitel in Japan barst volgens de huidige planning los op 22 juli en eindigt op 7 augustus. De finale valt samen met de opening van het nieuwe seizoen. In datzelfde weekend strijdt Ajax om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV en een week later begint de Eredivisie.

Ten Hag gaf verder aan dat de Ajacieden die in de race zijn om naar het EK te gaan met het Nederlands elftal zich waarschijnlijk niet op 24 mei al bij de selectie van bondscoach Frank de Boer melden. In de regelementen staat dat Ajax spelers pas uiterlijk op 31 mei hoeft af te staan aan Oranje. „We zullen met Frank de Boer per speler kijken wanneer ze zich melden”, vertelde Ten Hag.

Nicolás Tagliafico en Martínez moeten zich binnenkort in Argentinië melden voor twee WK-kwalificatiewedstrijden met de nationale ploeg. Bondscoach Lionel Scaloni heeft de Ajacieden opgeroepen voor de duels van begin volgende maand met Chili en Colombia.

Bron: VI

Related posts