Ajax wint zonder moeite van VVV Venlo

Ajax heeft wederom gewonnen en deze keer werd VVV Venlo geslachtofferd. De bezoekers zouden de degradatie uit kunnen stellen bij winst maar Ajax deed zijn sportieve plicht en versloeg VVV met 3-1. Hierdoor degraderen VVV Venlo en ADO Den Haag naar de Keuken Kampioen Divisie.

Ajax liet vanaf de eerste minuut blijken dat kampioen zijn niet betekent dat je niet voor de winst zal gaan. VVV werd gedwongen om achteruit te voetballen en Ajax liet merken vrij te kunnen voetballen.  Devyne Rensch gaf in de openingsfase van de wedstrijd een lage voorzet op Sébastien Haller maar hij trof Arjan Swinkels op zijn pad. In de tiende minuut werd een klassieke Ajax-aanval opgezet: Davy Klaasen gaf in de zestien van Venlo een ogenschijnlijk achteloos hakje op David Neres die op zijn beurt de vrijstaande Devyne Rensch bediende. Devyne ronde de aanval perfect af en daarmee stond Ajax op 1-0 voorsprong. Het leek na deze treffer alsof Ajax geen behoefte meer had om 13-0 te winnen want het nam wat gaf terug. Toch kwam Ajax nog regelmatig gevaarlijk voor het doel van VVV. Davy Klaassen liep slim vrij en Ouassama Idrissi schoor de bal over de verdediging precies op maat maar de doelman van Venlo wist de bal te keren. Door het minder druk zetten van Ajax kregen de bezoekers meer ruimte en Giorgios Giakoumakis kon na een onbedoelde kaats met zijn tegenstander Lisandro Martínez vanaf rechts doorlopen maar stuitte gelukkig op de voeten van Maarten Stekelenburg. Kort voor rust moest Davy Klaassen na een knietje van Arjan Swinkels, geblesseerd het veld verlaten.

Tot overmaat van ramp maakte Kenneth Taylor, die voor Klaasen in het veld kwam, vlak na rust een domme overtreding die hem rood opleverde. Niet dat dit Ajax veel uitmaakte want een paar minuten daarna wist Sébastien Haller op zijn eigen wijze de bal met de punt van zijn schoen over Swinkels heen te werken (2-0). VVV zette in de slotfase nog wel aan en Jafar Arias kopte naar het doel van Ajax maar Maarten Stekelenburg had goed op Andr;e Onana gelet want met een katachtige reflex wist hij de bal te stoppen. Toch kreeg VVV zijn treffer want in de 77ste minuut kreeg Giakoumakis de bal gelukkig uit een hoekschop voor zijn voeten en de bal rolde in het doel van Ajax (2-1). Een minuut later was het idee van VVV om er nog een wedstrijd van te maken gebroken want Mohammed Kudus knalde de bal van buiten de zestien meter loeihard in de linkeronderhoek (3-1). Ook Haller kreeg daarna nog een grote kans maar hij schoot van dichtbij op Kirschbaum.

Scoreverloop 3-1 (1-0):

(10′) Devyne Rensch 1-0
(57′) Sébastien Haller 2-0
(76′) Giakoumakis 2-1
(77′) Mohammed Kudus 3-1

Gele kaarten: Lisandro Martínez (Ajax), Giakoumakis (VVV Venlo)
Rode kaarten: Kenneth Taylor (Ajax)

 

Opstelling Ajax: Stekelenburg,  Timber, Schuurs, Martínez, Rensch (69′ Klaiber), Ekkelenkamp, Klaassen (44′ Taylor), Kudus (79′ Tadic), Neres (79′ Antony), Haller, Idrissi ( 69′ Gravenberch)

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Swinkels, Da Graça, Schmitz (58′ Arias), Guwara; Post, Janssen (58′ Hupperts), Machach (68′ Roemer); Van Crooij, Giakoumakis.

Related posts

1 Comment

Comments are closed.