Ten Hag tevreden: ‘Hebben vanaf het begin gedomineerd en zijn nooit in de problemen geweest’

Erik ten Hag is blij met de 0-3 overwinning van zijn ploeg in De Klassieker. De trainer zag dat Ajax de hele wedstrijd de bovenliggende partij was en uiteindelijk ook verdiend won. ‘Wij hebben vanaf het begin gedomineerd en het gelijk initiatief naar ons toegetrokken’, aldus Ten Hag voor de camera van ESPN. ‘De eerste kans was voor Feyenoord, uit een omschakelmoment, maar wij hebben ook kansen en mogelijkheden gehad en ik denk dat wij de hele wedstrijd gedomineerd hebben.’

Ten Hag zag dat zijn ploeg uitstekend reageerde op de rode kaart voor Edson Álvarez. De oefenmeester greep in met een dubbele wissel en vervolgens viel het weer goed in elkaar bij Ajax. ‘Het werd elf tegen tien en daarop hebben we geanticipeerd door twee wissels te brengen. Schuurs en Kudus kwamen voor Haller en Mazraoui en we zijn nooit in de problemen geweest. We stonden organisatorisch goed en ik hoopte op de omschakeling met de dynamiek van Gravenberch en Kudus, Tadić als target en de snelheid van Antony. Dat kwam er ook wel uit.’

‘Ik ben super trots op mijn ploeg en wat ze mentaal hebben geleverd en de wilskracht die ze hebben’, aldus Ten Hag. ‘Ik heb genoten van de loopactie van Ekkelenkamp’, aldus Ten Hag over het 3e Ajax-doelpunt, waarbij Ekkelenkamp ruimte creëerde voor zijn ploeggenoten.

Related posts