Live De Klassieker: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondag de Klassieker op het programma en we kunnen gerust stellen dat we met een lekker gevoel de reis naar het kuipje gaan maken. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je dit weekend in het kader van het pakken van de dubbel niet één maar twee tekeningen winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
De Klassieker in de Kuip staat voor de 63ste keer op het programma en daarin won de thuisclub 19 keer en Ajax 22 keer, maar das logisch. Dit seizoen eindigde de thuiswedstrijd in de Johan Cruijff Arena in een 1-0 overwinning voor Ajax door een doelpunt van Gravenberch. Feyenoord vinden we momenteel terug op een vijfde plaats met 55 punten uit 31 wedstrijden. Ajax reist als landskampioen af naar Rotterdam en heeft 79 punten behaald uit 31 wedstrijden.

Makkelie aangesteld als arbiter
Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze editie van de Klassieker. Makkelie zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Steegstra en De Vries. Vierde official is Van der Eijk en Kamphuis zal fungeren als VAR. Feyenoord – Ajax begint zondag om 14;30 uur.

Mazraoui en Neres starten in de basis
Trainer Erik ten Hag heeft niet veel wijzigingen aangebracht in zijn elftal en volgens het AD zullen David Neres en Noussair Mazraoui in de basis starten. Nico Tagliafico is er wegens een schorsing niet bij.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martinez, Devyne Rensch, Edson  Álvarez, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, David Neres, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts