Overmars ziet in Wijndal versterking voor Ajax en sluit ook grote verkoop niet uit

In een interview met De Telegraaf geeft Marc Overmars toe dat hij in AZ-linksback Owen Wijndal een potentiële versterking voor Ajax ziet. ‘Ik kan niet ontkennen dat dit voor ons een heel goede speler zou zijn. Een jonge jongen, Nederlander en beginnend international. Beginnend, want anders gaat AZ weer heel hoog in de boom zitten. Ik denk dat ik wel zaken kan doen in Alkmaar. Maar of ik dat doe, is een tweede’, aldus Overmars.

Wijndal heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2023, maar steekt niet onder stoelen of banken dat hij komende zomer een stap wil maken. De Telegraaf vraagt Overmars eveneens naar Patrick van Aanholt, Steven Berghuis en Toby Alderweireld. “Je kijkt altijd naar Nederlandse topspelers, hoewel Toby een Belg is. Naar Nederlandse internationals die te betalen zijn en ons sterker maken: dat is het uitgangspunt als je iemand met ervaring haalt. Tegelijkertijd kijk je naar jonge betaalbare spelers, die zich hier kunnen ontwikkelen tot topspelers”, antwoordt Overmars. De technisch eindverantwoordelijke bij Ajax is ‘al heel tevreden’ als hij de huidige ploeg bij elkaar kan houden en ‘misschien volgend jaar een slag kan slaan als de markt weer op gang komt.

Met Remko Pasveer werd de eerste versterking voor volgend seizoen gehaald. De goalie komt transfervrij over van Vitesse. ‘ Maarten Stekelenburg doet het nu top, maar moet ook heel blijven. Wij gaan geen keeper van twintig miljoen euro halen. En dan zoek je het in een andere richting. Ongeacht wat er met Onana gebeurt, op keepersvlak zijn we nu ingedekt.’

“Ik zorg graag voor een frisse, nieuwe dynamiek. Maar ik zie ons niet zo snel een bedrag op tafel leggen waarvoor we Haller hebben gehaald. We zoeken het meer in de categorie ’met hem kunnen we weer een jaartje doorkomen’ en dan sluit ik zelfs huren niet uit”, stelt Overmars. In de huidige situatie kan hij dan ook niet voorspellen of het een drukke transferzomer voor hem gaat worden. “Helemaal stil valt het sowieso nooit. Ik bereid me wel op alle scenario’s voor, want we nemen geen genoegen met onze huidige successen. We willen meer.”

Related posts