AJAX PAKT 35ste LANDSTITEL TEGEN EMMEN

Ajax is voor de 35e keer in de historie landskampioen geworden. Nadat de titel officieus vorige week al binnen was, werd het zondagmiddag dan echt bekrachtigd met een 4-0 overwinning op FC Emmen. Het was de achtste keer dat Ajax de dubbel behaalde (de landstitel en KNVB-beker). 

Ajax speelde in de min of meer vaste opstelling en kreeg al snel een flinke kans via Dusan Tadic. Na een slordigheidje in de opbouw kreeg hij de bal van Sebastien Haller, maar zijn inzet was behoorlijk wild. Even later was het wel raak door nota bene Jurriën Timber. De verdediger was bij de aftrap de enige veldspeler van de Amsterdammers die nog niet gescoord had. Daarbij mocht hij wel doelman Michael Verrips bedanken, die er niet heel sterk uitzag: 0-1.

Ajax zette daarna aan en leek de wedstrijd vroeg te willen beslissen. Met name Haller had een paar aardige mogelijkheden, maar zijn vizier stond niet op scherp. De bezoekers kregen na twintig minuten een eerste kans, maar Luka Adzic slaagde er niet in de bal binnen te werken. Het werd daarna veel slordiger bij Ajax, waardoor het een heel gezapig restant van de eerste helft was.

Na de pauze leek Ajax met wat nieuw elan terug te keren op het veld. Dat leidde al snel tot een kans voor Tadic, die de bal net over de verre hoek krulde. Ook kopte Edson Alvarez uit een hoekschop van zijn aanvoerder de bal net over. Na een uur spelen was het wel raak; Davy Klaassen stak Haller weg en dit keer was het wel raak voor de spits. De 3-0 kwam niet veel later, toen Tadic met zijn voorzet het hoofd van Devyne Rensch vond. Het enige smetje tussendoor was dat Nicolas Tagliafico een gele kaart pakte, waardoor hij volgende week de Klassieker mist.

Het verweer van Emmen was definitief gebroken. Emmen-doelman Verrips probeerde de score nog wel in te dammen met onder meer een fraaie redding op een kopbal van Haller. Toch was de vierde onvermijdelijk. Na een afgemeten voorzet van Tadic knikte Klaassen binnen: 4-0. Daarna kon het feestje in Amsterdam gevierd worden.

Feest na het laatste fluitsignaal

De 35ste is binnen!

Kampioenen ole ole!

De Brazilianen

De routiniers

Feestje binnen maar ook zeker buiten de ArenA

Ajax – FC Emmen 4-0 (1-0)
10. Jurriën Timber 1-0
61. Sébastien Haller 2-0
66. Devyne Rensch 3-0
74. Davy Klaassen 4-0

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Rensch (67. Mazraoui), J. Timber (77. Schuurs), Martínez, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch (77. Kudus), Klaassen (87. Labyad); Antony (67. Neres), Haller, Tadić.

Opstelling FC Emmen:
Verrips; Bijl, Araujo, Veendorp, Cavlan; Vlak, Peña, Bernadou; Adzic, De Leeuw, K.Frei.

Related posts