‘Tottenham in gesprek met Erik ten Hag die voor Frankfurt te duur blijkt’

Tottenham Hotspur maakt werk van zijn belangstelling voor Erik ten Hag, zo meldt de gerenomeerde journalist Fabrizio Romano. Ten Hag voert, volgens Romano, binnenkort een gesprek met de grootmacht uit de Premier League, die na het ontslag van José Mourinho op zoek is naar een nieuwe manager. Ten Hag zal in ieder geval niet aan de slag gaan als trainer van Eintracht Frankfurt, zo schrijft BILD donderdagochtend. De reden is simpel: hij zou te duur zijn voor de Bundesliga-club.

Ten Hag staat er volgens de transferexpert voor open om komende zomer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Romano schrijft dat de coach van Ajax nog altijd geldt als ‘een van de kandidaten’ bij Tottenham. “Nog niets is besloten”, benadrukt de Italiaan, die niet toevoegt wie Tottenham nog meer op het oog heeft. Daarover werd in de Engelse media de afgelopen dagen al wel het nodige geschreven.

In Groot-Brittannië was de overtuiging dat Julian Nagelsmann aanvankelijk in beeld was als de ideale opvolger van Mourinho, maar de huidige trainer van RB Leipzig vertrekt voor een recordsom naar Bayern München. The Spurs moeten dus verder kijken en willen volgens de Engelse pers in ieder geval een coach die ‘progressief en aanvallend ingesteld voetbal’ beoogt met een ‘voorkeur hebben voor voetbal vanuit balbezit’. De nieuwe manager moet bovenal ‘binnen de clubcultuur passen’. De tijd van Mauricio Pochettino, tussen 2014 en 2019, dient daarbij als blauwdruk.

Related posts

1 Comment

  1. De Nees

    Mijn mening over deze man: gefaald. Ja kampioen geworden wat niet bepaalt bijzonder is met dit Ajax en zonder serieuze concurrentie. Vraag was ook of seizoen 2020 goed was afgelopen, hij kreeg de boel na de winterstop niet aan de praat en corona kwam als redding. Maar evenwel, de lat ligt europees en daar ging hij te vaak achterlijk dom de fout in. Atalanta en Roma op precies dezelfde wijze afgeserveerd: niet voetballen, tikkie terug, een paar uitvallen en Ajax naar huis. Ja flikker op, aantoonbaar gefaald. Chelsea uit 1-4 voor en dan nog op zoek gaan naar meer doelpunten, gefaald. Spurs thuis hebben we maar niet over, dat sloeg helemaal alles. Je kan verliezen maar niet als je beter bent en door tactisch falen. Verder voegden zijn utrechtse aankopen niks toe, dus daar heeft hij ook geen oog voor. Nee joh, we geloven het wel met Kale Onbenul, zoek maar een ander.

Comments are closed.