Ajax haalt Belgisch jeugdinternational Muzambo(15) weg uit academie van AA Gent

Ajax heeft overeenstemming bereikt met de vijftienjarige Stanis Idumbo Muzambo, zo meldt de club via de officiële website. De vijftienjarige spelmaker geldt als een van de grotere talenten in de Gentse jeugdploegen. De aanvallende middenvelder komt per 1 juli over van het Belgische AA Gent, waar hij een aflopend contract heeft. Hij tekent bij Ajax een verbintenis voor de duur van drie seizoenen tot medio 2024. Muzambo tekende afgelopen zomer zijn eerste contract bij AA Gent, dat doorloopt tot 30 juni. Ajax hoeft alleen een opleidingsvergoeding te betalen om het Belgische talent in te kunnen lijven.

De overstap van Muzambo is nog onder voorbehoud van enkele formaliteiten. De rechtsbenige nummer tien werd op 29 juni 2005 geboren in Frankrijk. De tweevoudig Belgisch jeugdinternational, die ook beschikt over de Congolese nationaliteit, speelt momenteel in de jeugd van AA Gent en wordt na zijn overgang naar Ajax toegevoegd aan de bovenbouw van de jeugdopleiding.

Related posts