Ajax verslaat AZ en is officieus kampioen (Incl foto’s)

Ajax heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen AZ met 2-0 gewonnen en daarmee is de ploeg van trainer Erik ten Hag officieus kampioen. Davy Klaassen maakte beide doelpunten in de Johan Cruijff Arena waar sinds lange tijd weer publiek aanwezig was en dat was ook luid en duidelijk te horen.

In de eerste helft werd gelijk duidelijk dat de wedstrijd weer een strijd zou worden want beide elftallen speelden met veel inzet en passie waardoor beide doelmannen regelmatig in actie moesten komen. Eerst was het Sebastien Haller, die na vlot lopende aanval via Ryan Gravenberch en Dusan Tadic recht voor het doel kon inkoppen, maar Marco Bizot kwam overtuigend zijn doel uit. Aan de andere kant ontdeed Albert Gudmundsson zich na een half uur van Lisandro Martinez. Schuin voor het doel kon hij ongehinderd af op Maarten Stekelenburg af. De aanvaller van AZ probeerde de goalie in de korte hoek te verschalken, maar dit had de 38-jarige doelverdediger door. Hij bracht goed redding. In de tweede helft golfde het spel opnieuw op en neer en was het Tagliafico die na een rush voor doelman Bizot opdook maar zijn inzet werd gekeerd. Aan de andere kant had Gudmundsson de openingstreffer kunnen scoren maar zijn schot krulde voorlangs. Niet veel later viel dan eindelijk de bevrijdende 1-0. Dusan Tadic stoomde op via links en gaf de bal scherp voor. Sebastien Haller maakte een slimme overstap waardoor Davy Klaassen de bal achter Bizot wist te werken. Bij AZ leek er iets geknapt want het was Ajax wat vanaf dat moment de dienst uitmaakte. De ingevallen Brobbey leek de 2-0 te maken maar Bizot wist dat nog te voorkomen. Maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde Klaassen met een kopbal bij de tweede paal alsnog voor de 2-0 en daarmee is Ajax officieus landskampioen, en heeft het nog een punt nodig om de 35ste landstitel definitief binnen te slepen.

Ajax – AZ 2-0 (0-0)

’66 Klaassen 1-0
’90 Klaassen 2-0

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 7.500
Gele kaarten: Karlsson (AZ)

Opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch, (/65 Noussair Mazraoui), Jurrien Timber, Lisandro Martinez, Nico Tagliafico, Davy Klaassen, Edson Alvarez, Ryan Gravenberch, Antony, (/64 David Neres), Sebastien Haller, (/85 Brian Brobbey), Dusan Tadic

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Letschert, (/90 Leeuwin), Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, Gudmundsson, (/73 De Wit), Koopmeiners; Stengs, Boadu, Karlsson (/78 Reijnders)

Vandaag waren er weer toeschouwers in de Johan Cruijff Arena

Lekkere felle duels

Hier kwam AZ goed weg

De 1-0 van Davy Klaassen

De 35ste is in aantocht

En daar is de 2-0 van ons goudhaantje!

Davy!!!

 

Related posts