Live Ajax – AZ: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondag de thuiswedstrijd tegen AZ op het programma. Indien PSV vanavond punten verspeeld tegen FC Groningen dan kan Ajax zondagmiddag de 35ste landstitel in de wacht slepen. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – AZ staat voor de 42ste keer op het programma en daarin trok Ajax 33 keer aan het langste eind. Dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al twee keer. Voor de competitie won Ajax de uitwedstrijd met 0-3 en ook voor de beker werd er in Alkmaar gewonnen (0-1). Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 0-2 nederlaag voor Ajax. De grootste overwinning dateert uit 1970 toen Ajax met 8-1 wist te winnen. Cruijff, die deze zondag zijn 74ste verjaardag zou hebben gevierd, scoorde in die wedstrijd maar liefst zes doelpunten.

Van Boekel aangewezen als arbiter
Pol van Boekel is door de KNVB aangewezen als arbiter bij deze wedstrijd en zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Honig en De Nas. Nagtegaal is de vierde official en Dieperink de VAR. Ajax – AZ begint zondag om 14:30 uur.

Ten Hag zet Kudus en Neres op de bank
Afgelopen donderdag koos Erik ten Hag ervoor om Mohammed Kudus en David Neres te laten starten in de basis ten koste van Davy Klaassen en Antony. Volgens het AD gaat dat zondag niet weer gebeuren en zullen Kudus en Neres vanaf de bank starten. Noussair Mazraoui kon tegen FC Utrecht in de slotfase weer enkele minuten maken maar zal zondag nog niet in de basis starten. Het kan het kampioensduel zijn als PSV zaterdagavond niet weet te winnen van FC Groningen. Anders moet het feest nog een week uitgesteld worden wanneer Ajax de thuiswedstrijd speelt tegen FC Emmen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Lisandro Martinez, Nico Tagliafico, Edson Alvarez, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Dusan Tadic, Sebastien Haller, Antony.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts