Ajax morst punten tegen FC Utrecht: 1-1

Ajax heeft zeer waarschijnlijk het kampioensfeest van aankomende zondag uitgesteld door de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht met 1-1 gelijk te spelen. Daardoor zal PSV in het weekend punten moeten verspelen tegen FC Groningen en Ajax zal moeten winnen van AZ. 

De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena was dertien minuten aan de gang toen Nico Tagliafico een te late sliding inzetten en Gyrano Kerk maakte daar dankbaar gebruik van. Scheidsrechter Lindhout zag het allemaal niet zo zwaar in maar op advies van de VAR mochten de bezoekers een strafschop nemen. Gustafson benutte de penalty op koelbloedige wijze. Hij schoot raak in de linkerbenedenhoek; Maarten Stekelenburg dook de andere kant op. In het vervolg van de wedstrijd, waarin Mohammed Kudus op de plek van Davy Klaassen speelde, had Ajax het lastig tegen het stugge FC Utrecht. David Neres had tot tweemaal toe de kans op de 1-1 maar hij wist doelman Oelschlägel niet te verslaan. Een kopbal van Haller werd ook knap gered door de doelman van FC Utrecht. In de tweede helft leek Ajax de 1-1 te scoren maar Davy Klaassen zou echter buitenspel hebben gestaan toen hij werd bediend door Edson Álvarez. Uit de televisiebeelden werd allerminst duidelijk dat er sprake was van buitenspel, maar de VAR steunde het besluit van de grensrechter. Ajax had overwicht, maar kwam niet verder dan de gelijkmaker, die bij het ingaan van de slotfase werd gemaakt door Edson Álvarez. Ondanks de misstap lijkt het kampioenschap een zekerheidje voor Ajax, dat twaalf punten voorsprong heeft op PSV en AZ. Ajax kan zondag nog steeds kampioen worden, maar dan moet er gewonnen worden van AZ en nummer twee PSV moet punten laten liggen tegen FC Groningen.

Ajax – FC Utrecht 1-1 (0-1)

’13 Gustafson 0-1 (pen)
’70 Alvarez 1-1

Scheidsrechter: Lindhout
Gele kaarten: Kudus, Tagliafico (Ajax)

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, (/81 Mazraoui), Timber, Martinez, Tagliafico; Alvarez, Kudus, (/56 Klaassen), Gravenberch; Neres, (/57 Antony), Haller, (/81 Brobbey), Tadic

Opstelling FC Utrecht: Oelschlägel; Ter Avest, Van der Maarel, Janssen, Warmerdam; Maher, Gustafsson, (/73 Elia), Van de Streek, (/84 Emanuelson), Van Overeem; Boussaid, (/73 Mahi), Kerk

 

Related posts