Ajax wint de KNVB-beker voor de twintigste keer

Ajax heeft voor de twintigste keer de KNVB-beker gewonnen door Vitesse te verslaan. Ryan Gravenberch en David Neres wisten met hun doelpunten de winst binnen te slepen. Vitesse probeerde de wedstrijd met één doelpunt naar zich toe te trekken maar het krachtverschil was voor de Arnhemmer te groot.

Vitesse liet vanaf het begin merken dat zij de beker wilde winnen want ja, echt kans op een andere prijs is er niet. Ajax liet de Arnhemmer een beetje komen en gaf af en toe wat plaagstootjes. In het eerste kwartier werd Maarten Stekelenburg echt wel door Oussama Tannane en Armando Broja getest. Hierna vond Ajax het wel genoeg en begon meer druk te zetten. Dit resulteerde in een knal op doel door Gravenberch maar het net werd niet gevonden. In de 23ste minuut gaf Davy Klaassen een voorzet richting de tweede paal en de bal stuitte bij Ryan Gravenberch voor de voeten die de bal vervolgens door het dak van het doel probeerde te knallen (1-0).

Het leek er op dat het nu allemaal steeds beter voor Ajax ging lopen. De combinaties en individuele acties liepen prima tot er in de verdediging een blunder gemaakt werd. Lisandro Martínez schatte een bal totaal verkeerd in en zijn directe tegenstander Broja had daar geen last van. Hij sprintte naar het doel van Stekelenburg en gaf een voorzet op maat aan Loïs Openda die de bal feilloos binnen schoof (1-1). Hierna kreeg Ajax, dat keurig door voetbalde, nog wel kansen maar die werden niet benut.

Ook na rust wist Ajax de kansen niet te benutten. Ajax nam het initiatief maar doelman Pasveer wist schoten van Davy Klaassen, Ryan Gravenberch en Lissanro Martínez te weren. Antony, die prima speelde, wist het doel ook mar net te missen. Vitesse probeerde de wedstrijd weer te kantellen maar deed dat voornamelijk met overtredingen. Björn Kuipers, die normaal wel van een stevig potje voetbal houdt, vond het zelfs te gortig worden en trok viermaal geel. Vlak voor tijd zette Antony het op een lopen en Jacob Rasmussen wist de aanvaller alleen maar te stoppen met een harde sliding waarbij hij hard de knie van Antony raakte. Hierop kon Rasmussen vertrekken met direct rood. Vitesse hoopte er nog verlening uit te slepen maar in de extra tijd gaf Gravenberch de bal voor en Sebastian Haller won het kopduel. De bal landde voor de voeten van David Neres en die schoot de bal in de verre hoek buien het bereik van Plasveer (2-1).

Dit was ook gelijk de eindstand waarmee Ajax voor twintigste keer in de clubhistorie dat Ajax de beker verovert. Nu nog even in de competitie twee wedstrijden winnen en dan hebben we ook nog de landstitel binnen!

Aankomst van de Ajax-bus bij De Kuip

Van de Sar poseert voor de Ajax-sfeeractie

De basiself van deze bekerfinale

Antony vs Tanane

Gravenberchzet Ajax op 1-0 en dus kunnen de Ajacieden juichen

Na deze aanslag moet Vitesse door met 10 man

Neres scoort in de slotminuut de 2-1 voor Ajax

De winst is binnen!

Nu op naar het kampioneschap!

Ajax – Vitesse 2-1 (1-1)
23. Ryan Gravenberch 1-0
30. Loïs Openda 1-1
91. David Neres 2-1

Gele kaarten: Tannane, Toure, Wittek, Bero (Allen Vitesse), Tagliafico (Ajax)

Rode kaarten: Rasmussen

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch (75. Schuurs), Timber, Martinez, Tagliafico; Alvarez, Klaassen (88. Ekkelenkamp), Gravenberch; Antony (87. Neres), Haller, Tadic

Opstelling Vitesse: Pasveer; Dasa (46. Oroz), Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Wittek (89. Hajek); Tronstad, Tannane (89. Dafarlou), Bero; Openda (65. Toure), Broja

 

Related posts

1 Comment

Comments are closed.