Europa League avontuur voorbij voor Ajax na 1-1 in Rome

Voor Ajax is het Europees avontuur dit seizoen voorbij. De ploeg van Erik ten Hag kwam in het uitduel met AS Roma donderdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Na de nederlaag (2-1) van vorige week in de Johan Cruijff ArenA was dat niet voldoende voor een plek in de halve finales van de Europa League.

Bij Ajax stond Maarten Stekelenburg weer onder de lat. De ervaren goalie miste vorige week nog het thuisduel tegen zijn oude Italiaanse club vanwege een knieblessure. Ten Hag had ook een basisplek ingeruimd voor Sean Klaiber, maar de rechtsback die de geschorste Devyne Rensch verving, moest al na 20 minuten naar de kant met een blessure. Perr Schuurs kwam voor hem in het veld.

Binnen een kwartier had Ajax de eerste grote kans te pakken. Roma-goalie Pau Lopez ging in de fout waardoor Davy Klaassen kon inschieten, maar zijn schot werd geblokkeerd. Even daarvoor was nog een treffer van Roma speler Jordan Veretout terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Ajax had weliswaar het meeste balbezit (75%) in de eerste helft maar drong niet echt aan. Het was gezapig, te statisch en in een veel telaag tempo wat Ajax liet zien. De defensie van AS Roma kon rustig achteroverleunen en gaf niks weg.

Ten Hag greep in de rust in en bracht Brian Brobbey voor Antony. Brobbey had maar enkele minuten nodig om de score open te breken. Het 18-jarige talent, die aan het eind van het seizoen naar Leipzig vertrekt, profiteerde van een prima bal van Schuurs en liftte die over de keeper heen, zo het doel van AS Roma in: 0-1. Ajax dacht snel daarna ook op 2-0 te komen, maar de treffer van Dusan Tadic werd afgekeurd. Na raadpleging van de VAR zag de arbitrage dat Tagliafico even daarvoor een overtreding had gemaakt.

Ajaz zakte daarna weer terug in het oude tempo van de eerste helft en het was AS Roma dat met nog een kleine twintig minuten op de klok uit het niets zelfs gelijk maakte. Edin Dzeko gaf Stekelenburg van dichtbij het nakijken: 1-1.

Het werd alles of niets voor de ploeg van Ten Hag. Het jagen op de cruciale tweede treffer was begonnen, maar het lukte Ajax niet, ook niet met de invallers Idrissi en Traore om nog een echte kans te forceren. En dus zit het Europees avontuur voor dit seizoen er op. Komende zondag wacht voor de ploeg van Ten Hag de bekerfinale tegen Vitesse.

AS Roma -Ajax 1-1 (0-0)
49. Brian Brobbey 0-1
71. Edin Dzeko 1-1

Opstelling AS Roma:
López; Mancini, Cristante, Ibañez; Karsdorp, Veretout, Diawara, Calafiori; Mkhitaryan (88.Pedro), Pellegrini; Dzeko (80.Mayoral).

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Klaiber (23.Schuurs – 82.Idrissi), J. Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez (70.Kudus), Gravenberch, Klaassen; Antony (46.Brobbey), Tadić en Neres (82.Traoré).

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Helaas hadden we de kwaliteit niet dit defensieve ploegje op te rollen en we hadden de meeste tijd de bal maar we deden of konden er niets mee het steeds terugkerende gepingel op de vleugels er wordt nauwelijks een fatsoenlijke voorzet gegeven en onze nieuwe ster Gravenberg was niet thuis Alvarez wat moet je er mee we zijn nog niet klaar voor de Europese top , dus pakken we dan toch nog twee prijzen nationaal en moeten we daaraar op drinken .
    Volgend seizoen gaan we het hopelijk beter doen in Europa

  2. De Nees

    Het lag op geen moment aan gebrekkige kwaliteit. Als je daar heen gaat met een Frank de Boer filosofie van breed en terugspelen dan houdt alles op. Je gooit zomaar eerste 45 min weg door niet te voetballen en dan moet je 2x moet scoren. 2e helft gaan ze zogenaamd ietsje harder lopen maar dat sloeg werkelijk nergens op, er werd niet 1 kans gecreëerd. Laatste 3 minuten werden ze wakker en werd het pompen of verzuipen. En dan de analyse achteraf. Onze spelers kunnen beter de politiek ingaan. Die staan voor de microfoon een partij te liegen, met als grootste leugenaar natuurlijk onze Kale Onbenul. Alles wat fout ging had hij vooraf al bedacht om precies het tegenovergestelde te zeggen, wat een ongelofelijke lul. Markje Rutte kan hier nog een puntje aan zuigen. Geloof nooit meer dat ze een andere wedstrijd hebben beleefd dan de kijker, wat een bullshit, het is gewoon keihard liegen. Volop kansen hebben ze gecreëerd, vol op de aanval gespeeld, gedomineerd, wat een lulkoek allemaal. Kale Onbenul is gewoon weer zwaar door het ijs gezakt met een behoudende MV en Brobbey en Kudus niet in de basis. Snap rol van Gravenberch nog steeds niet, controleur of aanvallende MV? van beide bakt hij niks van, op paar wedstrijdjes na is hij hele seizoen keer op keer een van de slechtste bij Ajax. Roma liet hun gewoon aan de bal, als ze hadden aangevallen was het gewoon 3-0 geworden. Net goed deze uitschakeling, allemaal aan hunzelf te wijten.

Comments are closed.