Matig spel van Ajax levert toch nog drie punten op tegen RKC: 0-1

Ajax heeft drie punten mee uit Waalwijk genomen maar echt soepel ging het niet. Het had zomaar een gelijkspel kunnen worden maar door wat geluk en doorzettingskracht zijn we door de 0-1 overwinning nog twee overwinningen verwijderd van het kampioenschap! Sébastian Haller was de enige speler die vandaag wist te scoren. Hij werkte een zuivere pass van Dusan Tadic met de punt van zijn teen over doelman Lamprou in het netje.

Ajax begon de wedstrijd prima want er werd direct druk gezet waardoor RKC achteruit moest voetballen. Na tien minuten op de klok kreeg Ajax een enorme kans. Dusan Tadic liep alleen op doelman Kostas Lamprou af en wilde de bal over hem heen stiften maar ondank de geringe hoogte van Kostas wist hij de bal net genoeg te raken zodat de bal niet het doel inging. Even later was het dus wel raak door een assist van Dusan Tadic op Sébastian Haller die met zijn lange stelten de bal over Lamprou werkte (0-1). Hierna liet Ajax zich terugzakken en liet RKC steeds meer voetballen. Kansen werden nauwelijks gecreëerd en de goal die Davy Klaassen in de tweede helft maakte werd afgekeurd vanwege een buitenspelsituatie.

Helaas lijkt Devyne Rensch geblesseerd te raken want hij greep naar zijn hamstring en hij werd vervangen door Sean Klaiber. Een kwartier voor tijd ontsnapten we van een tegentreffer. Cyril Ngonge nam een vrije trap voor RKC en de bal spatte op de lat buiten het bereik van Kjell Scherpen. De afvallende bal werd daarna gelukkig over gekopt. In de slotfase was invaller Mohammed Kudus dicht bij de 0-2 maar het schot van de middenvelder werd helaas geblokt. Ajax is dus goed op weg naar het kampioenschap maar we moeten ook nog even een potje AS Roma afwerken.

RKC Waalwijk – Ajax 0-1 (0-1)
14. Sébastian Haller 0-1

Gele kaarten: Álvarez Martínez

Opstelling RKC: Lamprou; Bakari, Meulensteen, Touba, Quasten; Van der Venne (74. Augustijns), Azhil, Tahiri; John (82. Damascan), Oosting (60. Sow), Daneels (60. Ngonge)

Opstelling Ajax: Scherpen; Rensch (62. Klaiber), Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Klaassen (53. Kudus), Gravenberch; Antony (62. Neres), Haller, Tadic

Related posts