Ten Hag houdt hoop voor return: ‘Maar het zal een hell of a job worden’

Erik ten Hag is na afloop van de thuisnederlaag van Ajax tegen AS Roma nog altijd optimistisch over de kansen om door te gaan. Ten Hag zag zijn ploeg onnodig verliezen met 1-2 van AS Roma en dus moet Ajax winnen én minimaal twee keer scoren in de hoofdstad van Italië volgende week. Ten Hag was wel tevredenheid over de manier waarop zijn ploeg speelde en dat biedt, volgens Ten Hag, perspectief voor volgende week.

‘Het doet pijn, maar we zijn pas op de helft. We hebben gezien dat we op hun niveau meekunnen, hen onze wil kunnen opleggen, op voorsprong kunnen komen en dat we het zelfs hadden kunnen vergroten. Dat biedt perspectief, maar het zal zwaar worden, dat is ook duidelijk’, aldus Ten hag voor de camera van RTL.

‘We hadden de wedstrijd in handen en hadden 2-0 kunnen maken en dan kantelt de wedstrijd. Dat is onnodig. Het kwam uit de lucht vallen. Een penalty is geen zekerheid, maar bij Tadic wel. Deze keer mist hij hem, dan draait de wedstrijd en dat is jammer.’

Ten hag vond zijn ploeg beter dan Roma. ‘In de eerste helft hadden ze (Roma, red.) een paar mogelijkheden, maar vanaf halverwege de eerste helft hadden ze niets meer. Wij komen voor, hebben diverse mogelijkheden om op 2-0 te komen en dat laat je na. Dat is jammer.’

Over de fout van Scherpen: ‘Hij keepte een goede wedstrijd verder. Hij weet zelf ook dat het een fout was. Bij keepers is dat helaas vaak een goal. Daar moet je mee leren omgaan, daar word je een grote jongen van.’

‘We hoeven niet onder te doen voor deze ploeg, dat is duidelijk. Het is ook duidelijk dat het moeilijk wordt. Het wordt een hell of a job, maar we hebben een kans’. Volgens Ten hag komt de wedstrijd voor Noussair Mazraoui te vroeg om de geschorste Devyne Rensch te vervangen in Rome. ‘Nee, dat is te vroeg.’

Related posts