Ajax bericht supporters over compensatieregeling seizoenkaarten

Ajax heeft dinsdagochtend zijn seizoenkaarthouders een bericht gestuurd over de compensatieregeling voor het huidige seizoen. Supporters kunnen tot en met 20 april compensatie aanvragen in ‘Mijn Ajax‘ of aangeven in welke mate zij juist willen afzien van compensatie, zo meldt Ajax.nl.

Ajax laat weten dat ook de club hard wordt geraakt door de coronacrisis. ‘In de kern van het bestaan, maar ook financieel. In het bericht aan seizoenkaarthouders wordt daarom ook uitgelegd dat er opties zijn om (deels of geheel) af te zien van compensatie. Maar Ajax realiseert zich dat deze crisis veel fans raakt en heeft daarom een ruime regeling opgesteld en begrip voor ieders keuze.’

Ajax biedt supporters vier mogelijkheden om uit te kiezen:
1. 35 procent doneren en 65 procent van het bedrag terugkrijgen. (Daarbij krijgen seizoenkaarthouders een uniek Ajaxjack thuisgestuurd);
2. 65 procent doneren en 35 procent van het bedrag terugkrijgen. (Daarbij krijgen seizoenkaarthouders een uniek Ajaxjack plús een bijzonder Ajaxborstbeeld thuisgestuurd);
3. Het hele bedrag doneren. (Dan ontvangt de seizoenkaarthouder het unieke Ajaxjack uit handen van een (oud-)speler, tijdens een exclusief evenement, waarbij een kijkje in de keuken van de club wordt gegeven);
4. Het hele bedrag terugkrijgen.

De keuze heeft géén invloed op de rechten van een seizoenkaarthouder voor het komende seizoen. Zodra de mogelijkheid er is, kan een seizoenkaarthouder zijn seizoenkaart gewoon verlengen.

De Supportersvereniging Ajax laat in een reactie via directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam weten blij te zijn met de regeling zoals Ajax die voorstelt. “fspraak is afspraak, zo zegt Nagtzaam tegenover Ajax Life. ‘Dat laat Ajax met deze ruimhartige compensatieregeling zien. Iedereen die zijn of haar geld terug wil, krijgt het volledige bedrag van zijn of haar seizoenkaart(en) retour. Precies zoals beloofd bij aanvang van het seizoen”.

Related posts