AS Roma zonder El Shaarawy naar Amsterdam, Stekelenburg vraagteken

Voor Ajax is het een flinke streep door de rekening dat Daley Blind dit seizoen niet meer in actie komt door een gescheurde enkelband. Aankomende donderdag treft Ajax het Italiaanse AS Roma in de kwartfinale van de Europa League, maar ook de Italiaanse club heeft schade opgelopen en zal El Shaarawy beide wedstrijden tegen Ajax moeten missen wegens een spierblessure.

De 28-jarige vleugelaanvaller heeft in de wedstrijd tegen Sassuolo (2-2) een spierblessure opgelopen en is daardoor minimaal twee weken uit de roulatie. Trainer Fonseca kent echter nog meer problemen want de inzetbaarheid van Smalling en Mkhitaryan is nog onzeker. Jordan Veretout en Bryan Cristante kampte de afgelopen tijd eveneens met blessures, maar zij maakten tegen Sassuolo alweer minuten en lijken tijdig fit voor aankomende donderdag. Bij Ajax heeft Noussair Mazraoui groen licht gekregen om de training te hervatten. Mazraoui kreeg tijdens de uitwedstrijd tegen Heracles een bal op zijn oog en kampte sindsdien met slecht zicht bij inspanning. Inmiddels mag hij weer in training maar komt het duel van donderdag zeker nog te vroeg. Of Maarten Stekelenburg aanstaande donderdag op doel staat blijft een vraagteken want de routinier viel afgelopen zondag tijdens de warming-up in Heerenveen uit met een blessure. Wat Stekelenburg precies mankeert is nog niet duidelijk.

Related posts