Ten Hag over minder spel: ‘Heeft niets te maken met hoe we staan’

Erik ten Hag geeft na afloop van de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen aan geen spijt te hebben van de keuzes die hij maakte in zijn opstelling. Zowel Jurriën Timber, Edson Álvarez als Devyne Rensch schoven in hun posities, maar de oefenmeester wil er niets van weten dat dit de reden was voor het mindere spel van zijn ploeg. ‘Ik denk dat het heel logisch was. Wij maken een paar fouten die we normaal niet maken. Het tempo lag gewoon veel te laag. We maken een aantal fouten waardoor we te laat aan de balkant komen, te weinig het midden zoeken en te veel naar de zijkant gaan. Dat heeft niets te maken met hoe we staan, maar met het tempo en de mentaliteit die de ploeg op het veld brengt’, aldus Ten Hag voor de camera van ESPN.

Het was een experiment, een probeersel aldus Ten Hag. ‘Daar hebben we weer een indruk mee opgedaan. Timber heeft al een aantal wedstrijden uitstekend als rechtervleugelverdediger gespeeld. Hetzelfde geldt voor Álvarez centraal achterin. Rensch speelde vlak voor de laatste linie, als een zes. Daar komt hij vaak en daar is hij ook voor opgeleid.’

Na rust herstelde Ten hag de boel en zakte Rensch terug naar de verdediging en schoof Álvarez door naar de nummer 6 positie, waar hij de afgelopen periode een goede indruk maakte. ‘Ik vond de opbouw niet goed. Wij konden Rensch onvoldoende vinden. Door hem naar achteren te brengen, hoopte ik een betere opbouw te krijgen. Wij nemen dit mee en zullen keuzes maken in aanloop naar donderdag’, zo verklaard Ten Hag zijn omzetting.

Nu Daley Blind er waarschijnlijk tot het eind van het seizoen uit ligt zoekt ten Hag naar oplossingen. ‘Hij is natuurlijk een ontiegelijk goede speler en belangrijk voor ons spel, maar wij hebben al een aantal wedstrijden zonder Blind heel erg goed gespeeld en gewonnen. Wij moeten iets gaan oplossen nu Blind voor langere tijd wegvalt.’

Related posts