Ajax heeft het lastig maar wint ook in Heerenveen: 1-2

Ajax heeft een kleine overwinning geboekt in de aanloop naar het eerste kwartfinaleduel in de Europa League met AS Roma. Na een achterstand won Ajax uiteindelijk toch nog in het Abe Lenstra Stadionmet 2-1 van SC Heerenveen.

Tijdens de warming up van de wedstrijd liep doelman Maarten Stekelenburg een knieblessure op en daardoor kon Kjell Scherpen zijn Eredivisie-debuut maken. Ten Hag had door de blessure van Daley Blind al moeten schuiven in zijnopstelling en kwam uit bij een opstelling waarbij Jurriën Timber rechtsback stond, Devyne Rensch op het middenveld en Edson Alvarez en Lisandro Martinez het centrale verdedigingsduo vormden. Of dit experiment nog een vervolg krijgt valt te betwijfelen want Ajax wist de gehele wedstrijd niet echt te overtuigen.

De beste kansen waren in het begin ook voor heerenveen maar Henk Veerman wist Scherpen niet te verschalken. Mitchell van Bergen brak uiteindelijk toch de wedstrijd open voor de Friezen. Weggestuurd door Joey Veerman passeerde de rechtsbuiten Alvarez en poortte Scherpen: 1-0. De gelijkmaker voor Ajax kwam uit een strafschop van Dusan Tadic, nadat Jan Paul van Hecke duidelijk hands had gemaakt. Daar tussenin kreeg Ajax via David Neres en Nicolas Tagliafico (beiden gered door Erwin Mulder) ook al grote kansen op de gelijkmaker, maar zij faalden (net als Tadic in de rebound) in de afwerking.

Na rust kreeg Van Bergen een levensgrote kans op 2-1, nadat Joey Veerman hem de diepte in stuurde. Vrij voor Scherpen twijfelde de rechtsbuiten echter te lang en redde Scherpen de situatie uitstekend. Sébastien Haller zorgde er uiteindelijk voor dat Ajax voor de eerste keer op voorsprong kwam. De spits verlengde een schot van Martinez tot achter Mulder en na minutenlang oponthoud door de videoscheidsrechter bleek dat er geen sprake was van buitenspel en de goal geldig was: 1-2.

Door de winst vergrootte Ajax de voorsprong op PSV en AZ weer tot elf punten en lijkt Ajax (die ook nog een wedstrijd tegoed hebben) in alle rust af te koersen op de 35e landstitel uit de clubgeschiedenis. Donderdag wacht het thuisduel tegen AS Roma in de Europa League.

Related posts