Ajax met speels gemak langs ADO: 5-0

Ajax heeft zondagavond in de Johan Cruijff Arena kinderlijk eenvoudig afgerekend met ADO Den Haag. De koploper won zonder zich bovenmatig in te spannen met 5-0 en door het verlies van PSV op bezoek bij AZ kan Ajax zich gaan opmaken voor het binnenhalen van de 35ste landstitel.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd want een betere motivatie kan er niet zijn nadat men wist dat eerder op de middag de vriendjes uit Eindhoven opnieuw punten lieten liggen. Na een minuut of tien werd daar dan ook van geprofiteerd want Devyne Rensch schoot de 1-0 in de touwen. Brain Brobbey, die Sebastian Haller verving die in quarantaine zit wegens corona, zorgde in de 21e minuut voor de 2-0, en daardoor kan het zilverpoets uit de kast. Maar het werd nog veel mooier in de Johan Cruijff Arena want voor rust zorgden Alvarez en Tadic  voor een 4-0 ruststand en dat was geheel terecht tegen een zeer zwak ADO. Na rust kreeg het eenrichtingsverkeer naar het doel van ADO-keeper Martin Fraisl meteen een vervolg. Al na vijf minuten had Davy Klaassen de 5-0 op het scorebord gezet. Enkele minuten daarna verliet hij het veld samen met Brobbey en Álvarez. Lassina Traoré, Zakaria Labyad en Perr Schuurs waren de vervangers. In de rust was Tadic al in de kleedkamer achtergebleven. Zijn plaats werd ingenomen door Oussama Idrissi. Daarna leken de Ajacieden elkaar niet echt meer te vinden en liep de score niet verder uit. Met nog tien minuten op de klok kreeg ook Mohammed Kudus nog speeltijd van Ten Hag. De Ghanees was de vervanger van Nicolás Tagliafico. Echter bleef het bij 5-0 en daarmee kan Ajax de 35ste landstitel bijna niet meer ontgaan want de voorsprong op PSV bedraagt momenteel elf punten en de Ajacieden hebben nog een inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht tegoed.

Ajax – ADO Den Haag 5-0 (4-0)

’11 Rensch 1-0
’21 Brobbey 2-0
’32 Alvarez 3-0
’45 Tadic 4-0
’50 Klaassen 5-0

Scheidsrechter: Lindhout

Opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg;, Nico Tagliafico, (/79 Mohammed Kudus), Lisandro Martínez, Edson Álvarez, (/55 Perr Schuurs), Devyne Rensch, Daley Blind, Davy Klaassen, (/54 Zakaria Labyad), Ryan Gravenberch, Dusan Tadic, (/46 Oussama Idrissi), Brian Brobbey, (/54 Lassina Traore), David Neres

Opstelling ADO: Fraisl; Van Ewijk, Del Fabro, Pinas, Familia-Castillo; (/46 Kemper), De Boer, El Khayati, (/71 Pascu), Gomelt, (/71 Goossens), Adekanye, (/46 Arweiler), Besuijen, Kishna

Related posts