Ajax verslaat Young Boys opnieuw en bereikt de kwartfinale Europa League

Op de verjaardag van Ajax heeft de ploeg zich getrakteerd op een ticket voor de kwartfinales van de Europa League. Young Boys werd vrij eenvoudig verslagen met 0-2 door een goed spelend Ajax. De 3-0 overwinning in Amsterdam gaf al een ruime marge maar Young Boys kon gevaarlijk worden echter was daar geen sprake van.

De gastheren begonnen de wedstrijd, in tegenstelling tot het eerste treffen, gedreven en Ajax moest heel even in zijn achteruit spelen. Er waren zowaar wat kansen voor de Zwisters zoals in de 15e minuut voor Nsame maar de bal werd voor de lijn weggehaald. In de 21ste minuut was Ajax het zat en Ryan Gravenberch pakte de bal eenvoudig af en speelde op Dusan Tadic in. Dusan zag David Neres links vertrekken en passde op de Braziliaan. David kreeg de bal met wat geluk mee en scoorde vanuit een lastige hoek (0-1). Aan de andere zijde van het veld schoot Miralem Sulejmani de bal van dichtbij tegen de arm van Edson Álvarez en de Zwitsers claimden een penalty. De Schotse arbiter wilde hier echter niets van weten en werd daarin gesteund door de VAR.

Na de rust was er een soortgelijke situatie aan de andere kant van het veld. Mohamed Aly Camara kreeg de bal via doelman Faivre de bal tegen zijn opgestoken hand en nu oordeelde de scheidsrechter dat dit wél een penalty was. Dusan Tadic schoot de bal richting de linkerkant van het doel en doelman Faivre kon nog net voelen hoe de bal via zijn handen het doel in vloog (0-2). Nu moesten de Young Boys zes doelpunten maken om de volgende ronde te bereiken. Een paar minuten later scoorden de Zwitsers toch nog de 1-2 maar er bleek een speler hinderlijk buitenspel te staan en het doelpunt werd daarom afgekeurd. Hoewel de beide doelmannen hierna nog een paar keer getest werden, wisten beide teams niet meer te scoren. Ajax gaat daarom door naar de volgende ronde. De loting zal op vrijdag om 13:00 uur plaatsvinden.

Scoreverloop 0-2 (0-1):

(21′) David Neres 0-1
(49′) Dusan Tadic 0-2 Penalty

Gele kaarten: Devyne Rensch (Ajax), Nsame, Camara (Young Boys)

Opstelling Young Boys: Faivre; Hefti, Camara (66’Rieder), Lustenberger, Lefort (46′ Maseiras), Fassnacht (71′ Gaudino), Lauper, Aebischer, Sulejmani (71′ Spielman), Elia( 65′ Mambimbi), Nsame

Opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch (80′ Perr Schuurs), Perr Schuurs, Lisandro Martinez, Nico Tagliafico (74′ Sean Klaiber), Edson Alvarez, Daly Blind (65′ Mohammed Kudus)Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Antony(80′ Brian Brobbey), Dusan Tadic, David Neres (65’Oussama Idrissi)

Related posts