Live Young Boys – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt donderdagavond de return in de achtste finale van de Europa League tegen Young Boys, en begint de wedstrijd met een 3-0 voorsprong. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax speelde in de historie slechts twee keer tegen het Zwitserse Young Boys en dat was in het seizoen 1987-1988. In de toenmalige Europa Cup 2 won Ajax de uit en thuiswedstrijd met 1-0. Vorige week eindigde de eerste wedstrijd in de achtste finale van de Europa League in 3-0. In de Johan Cruijff Arena wisten Davy Klaassen, Dusan Tadic en Brian Brobbey. Als Ajax als winnaar uit het tweeluik komt, dan mogen de Ajacieden zich vrijdag gaan opmaken voor de loting van de kwartfinale en eventuele halve finale. Die is om 13:00 uur in het Zwitserse Nyon.

Schot Madden aangewezen als arbiter
De Schot Bobby Madden is door de UEFA aangesteld als arbiter bij de wedstrijd in de achtste finale van de UEFA Europa League tussen Young Boys en Ajax. Madden zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters McGeachie en Stewart. De Engelsman Stuart Attwell is de VAR. Young Boys – Ajax begint donderdagavond om 21:00 uur.

Ten Hag: ‘Vanaf de eerste minuut scherp zijn’
Ajax mag dan vorige week met 3-0 hebben gewonnen, trainer Erik ten Hag blijft op zijn hoede voor de Zwitserse ploeg en eist opperste concentratie. ‘Wij hebben vorige week heel goed gespeeld en hebben ze geen kans gegeven. Maar de tegenstander kan daar ook van geleerd hebben en met andere oplossingen komen. Morgen kan hun spel anders zijn. Dan zullen wij een nog hoger niveau aan moeten tikken om weer te winnen’. Ryan Gravenberch sluit zich aan bij de woorden van de trainer. ‘We kennen onze eigen kracht. Morgen moeten we gewoon laten zien dat we dit kunnen. Vanaf de eerste minuut zal Young Boys volle bak gaan en daar moeten wij ready voor zijn’.

Blind hersteld maar basisplaats hangt af van training
Daley Blind is na zijn knieklachten teruggekeerd in de selectie maar of hij ook in de basis kan starten in Bern is nog niet zeker. ‘Over Daley Blind kan ik nu nog niet veel zeggen. Het hangt er echt vanaf hoe dat straks gaat op de training’, zo laat Ten Hag weten op de persconferentie. Noussair Mazraoui en Jurriën Timber zijn er zeker niet bij en voor Nico Tagliafico en David Neres voorziet Ten Hag geen problemen, aangezien het tweetal afgelopen zondag uit voorzorg werd gewisseld.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts