AD probeert tweespalt te creëren: ‘Boeren aan de macht bij Ajax; wat zal Sjakie Swart daarvan vinden?’

Bij Ajax loopt momenteel alles op rolletjes. Het elftal van ten Hag doet in maart nog op drie fronten meer voor de prijzen en dat doet zeer bij veel anderen waaronder het Algemeen Dagblad. De Rotterdamse krant doet toch nog maar een poging wat negatiefs te melden over de Amsterdamse trots door nu maar proberen tweespalt te creeren binnen de gelederen van de Amsterdammers.  Deze week werd bekend dat Gerry Hamstra van Heerenveen bij Ajax aan de slag gaat. Hamstra wordt straks de rechterhand van technisch manager Marc Overmars.

‘De boeren hebben Ajax veroverd. Het ontbreekt er nog maar aan dat ze elke zondag met een tractor het Arenadek op rijden, liedjes toeterend van Mannenkoor Karrespoor en The Dutch Boys’, aldus Sjoerd Mossou in zijn AD-column. ‘Ervan uitgaande dat Erik ten Hag nog even blijft, bestaat de volledige voetbaltechnische top van Ajax straks uit doorgewinterde provincialen. Een Tukker als trainer, een hoofdscout uit Groningen (Henk Veldmate), een Veluwenaar als technisch directeur (Overmars) en ook nog Hamstra en Talsma, om het feest compleet te maken. Ik weet niet precies wat Sjakie Swart daar allemaal van vindt, of Dries Roelvink, maar ik vind het briljant’.

Ook kan Mossou niet nalaten concurrent de Telegraaf een sneer te geven: ‘Mocht Ajax ooit weer drie keer achter elkaar verliezen, dan komt De Telegraaf vanzelf in opstand om te bepleiten dat het allemaal Amsterdam­ser moet’.

Het is lachwekkend om het gespartel van Mossou te zien in een poging een wig te slaan in een ijzersterk concept. Misschien kan hij zich beter richten op het clubje in Rotterdam-Zuid. Wat zouden die graag in de schoenen staan van het huidige Ajax en de geografische afkomst van stafleden dan zeker voor lief nemen.

Related posts