Jong Ajax in slotfase naast Roda JC: 2-2

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Roda JC. In Kerkrade keken de Ajacieden lang tegen een 2-0 achterstand aan maar uiteindelijk vielen de Amsterdamse doelpunten vlak voor tijd en kon men toch nog met een redelijk goed gevoel in de bus terug naar Amsterdam.

Jong Ajax en Roda JC startten enthousiast, maar hadden allebei ook moeite om in hun spel te komen. De Limburgers probeerden de Amsterdamse opbouw vroeg te verstoren, maar wanneer ze de bal hadden ontbeerde het aan precisie om Kotarski echt onder vuur te nemen. In de slotseconden van de eerste helft viel het doelpunt voor de thuisploeg via Falkenburg maar in de tweede helft liet Jong Ajax zich zien en was het wachten op de gelijkmaker. Dat het echter nogal tegenzit de laatste weken is een feit en na zestig minuten scoorde Vente de 2-0. Echter was het in de slotfase van de wedstrijd wel raak voor Jong Ajax. Nadat Kasanwirjo negen minuten voor tijd uit een strafschop de 2-1 scoorde kwam het geloof terug bij de ploeg van Van der Gaag. En dat werd uiteindelijk beloond want uit een corner kopte Llansana de 2-2 tegen de touwen. Niet veel later had Douglas zelfs nog de 2-3 op zijn schoen maar ondanks dat er niet meer werd gescoord stapte Jong Ajax toch als morele winnaar van het veld.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Van Gelderen (77. Mendez), Regeer, Kasanwirjo, Baas (68. Douglas), Warmerdam, Taylor (69. Llansana), Fitz-Jim, Martha (90. Yah), Traoré, Ünüvar (69. Rasmussen)