Definitief: Brobbey tekent vierjarig contract bij RB Leipzig

Gisteravond kwamen al de eerste geruchten binnen dat Brian Brobbey zo goed als zeker de overstap maakt naar RB Leipzig en dat is vandaag ook officieel geworden, zo weet De Telegraaf te melden. De 19-jarige spits heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij RB Leipzig en stapt komende zomer transfervrij over naar Duitsland.

Enkele weken geleden werd al duidelijk dat Brobbey, die als invaller de 3-0 maakte tegen Young Boys, zijn aflopende contract in Amsterdam niet wilde verlengen. Ondanks een verbeterd contract en de adviezen van trainer Erik ten Hag en Davy Klaassen heeft Brobbey er toch voor gekozen om te vertrekken bij Ajax. ‘Leipzig is een grote club en kent een goed seizoen. Julian Nagelsmann is een jonge en goede trainer van wie ik veel kan leren’, zo laat Brobbey weten op de website van de Duitse club. Erik ten Hag betreurt het besluit van Brobbey en had de spits graag langer bij Ajax zien voetballen. ‘Van alle talenten die naar het buitenland gaan, mislukt 95 procent. Ik zou hem wensen bij Ajax te blijven en met ons zijn ontwikkeling door te zetten. De kans op een mooie carrière is het grootst als hij voor Ajax kiest. Maar als hij anders beslist, respecteer ik dat. Dan zal ik tot het einde van het seizoen aan hem blijven werken, hem motiveren en proberen te verbeteren’, aldus Ten Hag.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Lekker veel euro’s maar voetbal carriere naar de knoppen , maar ik wens je toch succes Brian

Comments are closed.