‘Brobbey gaat vierjarig contract ondertekenen bij RB Leipzig’

Brain Brobbey verlaat Ajax aan het eind van het seizoen en gaat een vierjarig contract ondertekenen bij RB Leipzig zo weet transferexpert Fabrizio Romano te melden. De spits zou al een akkoord hebben bereikt met Leipzig al hebben de betrokken clubs en het kamp-Brobbey de overgang nog niet bevestigd.

Het was al geruime tijd bekend dat Brobbey zijn contract bij Ajax niet wilde verlengen maar nadat Marc Overmars een zeer aantrekkelijk bod op tafel had gelegd leek het er even op dat Brobbey toch ging kiezen voor een langer verblijf in Amsterdam. Door de afwezigheid van Sebastien Haller in de Europa League kreeg Brobbey zijn kans en liet hij zijn waarde zien en scoorde hij doelpunten tegen Lille OSC en Young Boys. Brobbey was dit seizoen in 213 speelminuten betrokken bij zes goals en leverde daarmee elke 36 minuten een bijdrage aan een doelpunt. Daarmee is hij veruit de meest efficiënte Ajacied. Na afloop van de wedstrijd tegen Young Boys verscheen Brobbey voor de camera van ESPN maar liet hij niks los over een eventuele transfer. ‘Ik heb liever dat we over de wedstrijd praten en ik doe sowieso mijn best voor Ajax, dat is wat ik moet doen toch’, aldus Brobbey.

Related posts