Ajax overklast Young Boys en wint met 3-0

Ajax heeft Young Boys het verschil tussen mannen en ‘boys’ laten zien door met 3-0 te winnen. Dit geeft een heerlijke steun in de rug voor de return van volgende week in Zwitserland. Ajax was vele malen beter dan de bezoekers want zelfs Maarten Stekelenburg heeft practisch niets te doen gehad. Wanneer Ajax volgende week ook zo domineert dan rollen we zo de kwartfinales in.

Doordat Daley Blind met een knieblessure kampt, koos Erik ten Hag er voor om met Edson Alvarez op het middenveld te beginnen. Deveyne Rensch en Jurriën Timber stonden hun mannetje in de verdediging. Vanaf het starsignaal was Ajax oppermachtig. Young Boys rekende op de counter maar het was Ajax die steeds de angel uit hun aanval haalde dus bleef er van het Zwitserse spel niet veel over. Na ongeveer een kwartier spelen kon Ryan Gravenberch de score openen maar de beste man van de Zwitsers, keeper Guillaume Faivre, wist zijn schot te keren. Ook kopte Antony op aangeven van Dusan Tadic net naast. Dusan Tadic kreeg een dot van een kans in de 36ste minuut maar het was weer de doelman die redding bracht.

Na de rust gaf de wedstrijd het zelfde beeld: Ajax viel aan en Young Boys probeerde te counteren. De doelman van de Zwitsers was in de 52ste minuut weer scherp en hield een kopbal val Álvarez buiten zijn doel. Het aandringen Van Ajax moest wel resultaat op leveren en dat gebeurde in de 62ste minuut ook. Davey Klaassen kreeg via een een-twee met Tadic de bal mee en knalde de bal met zijn chocoladebeen onhoudbaar in het doel (1-0). Met nog vijftien minuten op de klok haalde Ten Hag Deveyne Rensch en Antony naar de kant,  Perr Schuurs en Oussama Idrissi waren hun vervangers. Het was Dusan Tadic met zijn treffer via de binnenkant paal die de 2-0 op het bord zette en dat was zijn zestiende Europese goal waarmee hij op gelijke hoogte komt als Luis Suarez en Sören Lerby. Vlak voor tijd werd David Neres gewisseld voor Brian Brobbey. Brobbey kreeg de bal van Ryan Gravenberch en schoof koelbloedig de bal onder de doelman door waarmee hij de eindstand op 3-0 zette.

Scoreverloop:

(’62) Davy Klaassen 1-0
(’82) Dusan Tadic    2-0
(’92) Brian Brobbey 3-0

Gele kaarten: Lauper, Aebischer, Sierro (Allen Young Boys), Tagliafico

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Rensch (’67 Schuurs), Timber, Martinez, Tagliafico, Alvarez, Klaassen, Gravenberch, Antony (’68 Idrissi), Tadic, Neres (’82 Brobbey)

Opstelling Young Boys: Faivre; Hefti, Camara (’34 Zesiger), Lustenberger, Lefort; Fassnacht (’85 Siebatcheu), Lauper (’71) Sierro, Aebischer, Sulejmani (’46 Ngamaleu); Elia (’71 Mambimbi), Nsame

Related posts