Stekelenburg content met rentree bij Oranje: ‘Ben de oudste, maar voel me niet de oudste’

Maarten Stekelenburg was zondagavond blij verrast toen hij te horen kreeg dat hij is opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de interlands tegen Turkije (24 maart), Letland (27 maart) en Gibraltar (30 maart). Stekelenburg is sinds de schorsing van Andre Onana de eerste doelman bij Ajax en dat is voor bondscoach Frank de Boer reden genoeg om ‘Steek’ te selecteren in de voorselectie.

‘Ik heb nooit bedankt voor Oranje’, zei Stekelenburg zondag na de 3-1 zege op FC Groningen. ‘Maar als je in aanmerking wil komen voor het Nederlands elftal moet je wel spelen en dat gebeurde bij Everton niet’. Stekelenburg kwam 58 keer eerder uit voor Oranje, maar keepte zijn laatste interland op 13 november 2016 tegen Luxemburg (1-3 winst). Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Joël Drommel (FC Twente) en Tim Krul (Norwich City) zijn de vier andere keepers in de voorselectie van De Boer, die twee van de vijf keepers nog zal laten afvallen voor de komende interlandperiode.

Related posts